[LoL]英雄聯盟 S14比賽討論區(1508)

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
見人話慶州個場得KSPO一半位咁多 好細
讀心神探
今次真係去沙特證明自己
錢就係最大認受性
上次街霸石油杯
冠軍獎金已經超過99%其他選手總收入
超譯左啦,提都冇提過t1都可以拉埋來講,仲要t1都官宣有受邀
我係疑惑緊,就算話邀請制,但冇講明邀請標準係咩,成件事咪就係有錢大曬,「我有錢鍾意邀邊個就邀邊個」咁。呢一刻未知正式參賽隊伍即,難保確認左之後會有爭議
調返轉來講,之前有年T1打到成督屎咁,但油王like T1,唔理佢當季成績,照樣邀請T1來打,唔通咁又好好咩
應該名氣 > 其他野?
邀請賽一係睇成績一係睇名氣
T1就算打得屎都有廢老係到

不過簡單啲諗你可以睇返上面張圖果句
連riot都為咗油王盃改summar d期
仲唔夠認授性
riot都就期既話,咁佢唔爭在好似msi咁,講到明個別賽區季後賽指定名次以上就會受邀咪幾好
做咩又無端端提T1
首先T1 official乜撚都冇講過
同埋有咩爭議?佢哋又唔係話過贏=世一乜乜柒柒
好似踢波啲友誼賽邀請賽咁咋嘛
認得出邊個係T1 fanboy㗎嘛
最後果句,如果真係好似啲友誼賽邀請賽咁,所以我咪先會話咁除左錢以外唔夠認受性囉(假設上面講果堆野成立)
如果咁好易撞msi 加賽區內戰 不斷重覆
所以佢地準則除左今季成績 一係啲大俱樂部 有過住表現既 個club champion prize pool成兩千萬usd
本身就係有錢佬想搞所以搞 佢地只係想搞電競係自己國家推廣下 點解要理有冇認受性
我近幾個POST,關於T1既,剩係講過句「諗起T1要落去打PLAY IN,成件事好怪」,同埋見人嘈chovy 88848,加把口講句「講唔講得88848,好視乎本身個議題係咩既」
咁就變左做T1 fanboy?

老老豆豆,呢季,連登post我講得最多同撐得最多係SHG,唔該歸返我做SHG fanboy
班中東佬都唔打機 連ser都無
都唔知搞電競黎做乜
我太窮 唔知啲有錢佬諗乜
電競熱潮都過左 班中東做水魚
卡塔爾自己唔踢波咪又係搞世界盃
起球場完左就拆
沙特個主權基金資產6000億美掉啲零錢宣傳 唔算水魚啦
人地有錢真係吹佢唔漲 佢地鐘意請咩就請咩架啦

再嘈請s2 tpa都仲得
油王:阿仔話想睇電競 做乜要出國睇 自己搞咪得
重諗住去睇TIM飛都唔知買唔買到
都係差在買前面定後面姐 準時入應該都買到既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞