下年會唔會係林峯影帝

152 回覆
67 Like 15 Dislike
阿帕奇直昇鬼
七情上面就叫好演技
峯B竟然有連登仔集體讚好既一日,世界變了
上一套入戲院睇係掃毒
呢套都有啲衝動想入戲院睇下
當然係overact, 唔係好演技
但以前金像獎唔係講演技, 係講呼聲, 話題性, 人緣呢啲,
係未改提名機制前, 都提名過拆彈專家劉德華姜皓文呢啲嚴重overact嘅演員,
嗰年謝霆鋒係提名呼聲都高, 尤其是唔少人都想睇謝賢父子一齊提名, 呢啲gimmick嘢都造就提名呼聲嘅一部分
不過因為唔知係嗰屆定前一屆加重咗專業評審團提名比重, 溝走返啲電影公司票或者啲唔睇哂提名戲嘅選民票, 出到嚟就正常啲
成件事唔係講緊咩演技, 而係講成個金像獎風氣點轉變
覺得九龍城寨係幫林峯儲住分先, 始終呢部群戲多, 未必有機, 但瑞導唔同邱禮濤, 處理角色點都人性化啲, 係有幫到林峯, 等真係有部係獨腳戲多嘅戲彈出先講有冇機會提名
同埋希望憑呢套嘢劉俊謙可以上到位
作為老鬼嘅我都唔想再睇到而家來來去去都係嗰幾個
冇辦法,計返而家嘅時間
即係要90後00後
但嗰個年代仲邊有人練嘢
係得大陸嗰堆
但係大陸樣我諗冇邊個想睇
極討厭儲分個玩法,依家踢足球聯賽定排公屋呀屌,連王精都話神探冇可能差過我要成名個劉青雲,但撞啱我要成名果年冇大支野就頒俾佢,反為神探對住大投資就落第
杜sir咁憎金像獎都唔係冇原因
睇完trailer,貌似可以一戰wo
亞太區
亞太區影帝
唔係無
吳京未變戰狼前 個時時機器俠一小段仔其實都打得好睇 狼牙都打得好睇 係到戰狼時玩太癲同埋開始堀起個心跟祖國一齊雄左先唔係個回事
其實講打佢好睇過張晉
可能係同時導演唔識拍既問題
但老實講張晉我覺得明明係袁和平指導 但出嚟個效果佢做唔到甄子丹或者以前成龍由袁和平度既野
好硬得好緊要 個種硬係你睇到佢係練野長大既 有功架既 但出黎係差一段咁
趙文卓 太極或者蘇乞兒(又係袁和平 )佢打得幾好 有個個感覺比起張晉
安志傑 唔係真係個種練開 但佢做到個個效果 特殊身份 蘇乞兒
但一到馬永貞 唔係打得唔好 係導演拍既方式唔係個回事
伍允龍我覺得係有少少浪費左 不過無辦法紅唔起 之前無意間睇到佢一套唔知做臥底定點 打得勁 但導演同設計問題
佢出嚟效果似以前非動作演員既人拍動作片咁樣
屌佢老味 剩係唔想睇講到套戲好差咁
佢個樣仲係好廿中廿尾
好可愛
你使唔使睇返佢廿中廿尾先?
幾多?
未睇就盲反都算,但仲要俾人知佢幾弱智
吳京70後喎大佬,講緊90後00後嘅人唔會由細練功,仲要吳京大陸人
都未到大片可以做主角(其實林峰都未係,所以依套都要掛古天樂係佢面前)
其實唔明林峰有咩問題
佢個角色先係主角
佢個角色係主角,只係宣傳上擺古天樂係頭
好黑喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞