下年會唔會係林峯影帝

152 回覆
67 Like 15 Dislike
構圖好有sleeping dog嘅感覺
咪攞過囉
覺得佢同哈利波特一樣,鍾意做戲又無咩經濟壓力
政治正確,合拍片就係咁,所以越嚟越冇興趣睇呢D戲
唔係有表情就叫好戲
因為呢句係爆肚
樹大G瘋都係有主權移交,同電影水平無直接關係,好多電影人都想用呢個point講少少野
有冇聽過[潛移默化]?中國一直用呢招創作歷史黑化英治時期香港,中國人已經認為香港係[回歸]後先開始繁榮,香港經濟起飛係因為中國改革開放
一定係啦
唔咁樣點喺大陸上?
即劍心
其實大部分演員都唔係打開,咁咪好囉,成功的話證明以後唔一定需要啲武打演員出身嘅都可以打得好睇
一開頭食飯個度睇過啲花絮 林峯唔覺意哽親噴飯
跟住古天樂見唔叫cut自己爆肚
寡人笑撚佐
對上個套明日戰記
至少都要操返一兩個月?
會唔會係因為交還前要清拆
咪就係因為84年簽咗中英聯合聲明,其後雙方都同意一定要折城寨。
無比較咪無傷害囉
佢哋呢啲點打都一定無李小龍洪金寶成龍李連杰甄子丹打得好睇
唔係佢哋唔夠努力或者佢打出黎唔好睇
而係佢哋舊底真係幾歲就朝朝清晨起身練野
識睇既其實睇到佢哋舊底個啲每一拳一腳唔係真係剩係一拳一腳 出拳 佢哋有埋腰 腳既動作 全部都係自然反應咁濟 唔係伸一拳就就咁伸一拳
然後佢哋個啲你睇到每一跳一起個人係好定好穩唔係上身下身分開搖擺咁 之餘 又好柔
因為佢哋唔係剩係練動作 係練埋功
難聽啲講你哋最撚憎既宇宙最強舊時啲戲佢係打得好撚好睇
同時舊時佢哋識點拍 點度點打 係哂腦到 一打就知個構圖係點 所以出嚟一定係靚 佢哋知自己要乜同點做到
依家打個個還打 度個個還度 度個個度完 打個個只係跟 未必有細微位自己識做 然後拍個個又第二個 大家無個共同觀感
所以幾樣野配合根本好難真係出到好睇
你睇殺破狼古天樂打個套 同甄子丹打個套 都根本兩樣野黎
唔係洪金寶度得唔好 係古天樂唔係打出身就係差啲
不過都係個句過多十年舊底啲人都無接力
無比較就無傷害
純粹討論
霆鋒以前啲戲仲好戲自然過攞影帝之後
雖然合拍片成日好多9野
但呢個擺明係現實存在要講既point
但d人就講到因為合拍片格硬加上去咁
少少歷史知識都無
佢先拎個男配先
佢地自己講嘅
大佬,演咗幾多年戲呀
不過真係要睇晒成套嘢先知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞