失戀/感情/壓力問題加油援助區51

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
走出去參加多啲活動
搵自己嘅興趣
但in depth我仲係好中意呢個人哈哈
爭你未飛
心裡面諗緊第二啲嘢囉
佢唔接受你嘅唔接受
咪睇下邊個妥協先
未有新人佔據你個心嘅話,你都會裝載呢個舊人㗎啦
我都係成日咁
佢又會真係陪我
本來又約左佢講電話
諗諗下都係算 希望我堅持到個決定
整理兩二個禮拜心情,背景是大約7年前我哋斷斷續續一齊左大約一年兩年左右 因為我係外國讀書佢係香港

當時分手係我同佢一齊之前做嗰啲佢接受唔到嘅事,我都覺得自己好壞好唔想面對既一件事

大約一年前左右,我哋傾返偈佢又咁啱分咗手。之後傾吓傾吓我哋就去咗日本玩幾日 好開心好開心 大約一齊返一個月 之後我返左去英國 頭幾個禮拜都正正常常,但係過咗一排佢就冷淡咗好多好多時候都係搵佢,而佢會好少講自己嘢。到上兩個禮拜,佢覆我話其實佢唔係有義務覆我,唔係有義務要fulfill 我嘅expectation 佢仲話我令到佢好反感好唔舒服 之後冷靜諗清楚我嘅諗法搵返佢講我自己嘅諗法 然後佢話其實佢冇諗清楚同埋佢都係接受唔到之前分手嗰件事 我諗佢覺得我好恐怖佢唔想改變咗,但係可能我真係承受呢啲我改變唔到嘅嘢啩

Sorry for 1999,同啲朋友講佢哋話我過咗咁耐都唔化 佢哋話我就係佢眼中既validation機器佢既yes man, 其實過咗咁耐我都會諗起佢 覺得佢係特別嘅,但係真係好似係我一個一廂情願嘅諗法 有好多想法做既野係為咗佢先做/諗 不過其實都係啲會令我進步更加好既事 所以我講完都係要locked in準備天日返工了
點解你唔妥協呢?
如果佢身家有一億會唔會動搖你嘅決心?
又或者有其他令你更動心的條件呢?
正因為因為佢條件跟你的愛已經達到 equallibium
你不能再妥協更多了吧?
反過來說,對佢亦是一樣
你再靚啲有錢啲就唔會 hea 9你
最終你唔係同個最特別最令你進步嘅人一齊
而是最夾果個
呢份夾係計埋地域上的夾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞