失戀/感情/壓力問題加油援助區51

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
有乜嘢失戀/感情/壓力問題
想傾想擺低
即管喺度話俾我哋知
唔好自己收埋收埋

1.分開咗就唔好再stalk人哋IG
睇得人哋IG太多好容易患得患失
幻想太多你哋已經唔再存在嘅事實

2.失戀只係你人生經歷嘅一部份
你可能以為對方係你嘅所有
其實世界咁大仲有好多開心嘢等緊你去做
唔好因為傷心而走去做傻事
分分鐘你會喺將來重新遇見佢

3.有壓力就即管陪我講出嚟
唔講出嚟收埋收埋
有一日會爆出嚟

牙社得閒就覆你
燈快
我仲覆緊舊post
咁唔好浪費人地時間,真係好自私

佢成日都覺得自己好優秀 因為自己搵得比同齡嘅人多 開始自我膨漲 但佢唔識點愛人

發財要立品
一朝得志,跌既時候跌得仲甘
因為佢未試過跌 好似工作同錢就係佢嘅全部咁 我拍拖都係想大家開開心心過得幸福 但我喺佢身上從來未感受過幸福 話題都係圍繞住錢 成日都睇唔起人
佢會話我唔明白佢工作做緊啲咩 又話我唔肯聆聽佢 我就係正因為有聽佢講嘢先話唔明 希望佢可以再講多啲 然後佢就話攰 唔想再講
有啲似我老婆,不過調返轉我好鍾意同佢講返工啲八卦野,我都係八婆底,有juicy野梗係要開心share

好老實咁問,咁點解要一齊?
錢,夠用就好
我都係比較想聽啲juicy嘢但就日日放工都係講錢 講今日幫個客買咗啲咩 我唔係想聽呢啲

個初心變咗 當初一齊我就係覺得大家相處上都好舒服 唔知佢點諗 到依家分開咗我都摸唔清呢個人想點

分嗰日我即刻見我啲fd 因為我如果再俾自己要個繼續諗我會死 佢哋都話等咗呢日好耐 其實個個都唔睇好我哋 但我都選擇喺一齊 我以為可以大家互相包容 但到頭嚟得我自己咁做
對佢嚟講搵十億都唔夠
燕梳/基金/銀行?

價值觀唔同,好難搞
銀行

當初以為好夾 唔知係佢變咗定點 返咗呢份工佢個問題就越嚟越嚴重 可能佢身邊啲人同環境都係佢呢啲人?
Unlimited Wants

所以,知足常樂

平淡平安就夠
感覺上你同佢越行越遠
一開始大家係同一條路
就好似出咗嚟社會之後個人唔同晒
2026都無30k
我想要嘅係安穩 但佢不甘於平淡
你同佢分開係遲早嘅野
佢做RM?
有時我都諗,點解安穩落去唔好
我哋由大學一齊到依家做嘢 佢俾個社會同現實洗禮得好緊要 佢都係適合自己一個 攬住啲錢過世
轉工啦老友,跳下槽人工先升得快

如果我一路唔跑,同一個位去到四十幾應該就到我而家既人工
被現實洗禮唔緊要

最緊要記住咩對你最重要,係錢?

定你身邊嗰個

佢真係愛你既話,佢搵多你搵少又有咩所謂,又唔係過唔到活
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞