調整顯示windows 10仍是最多人使用的作業系統, 市佔率接近70%

36 回覆
8 Like 0 Dislike
其實即係有咩分別
利申︰公司用win10,自己轉左用mac 好多年
Win11 垃圾黎 唔好做傻事
因為你用10,10同7無咩分別,8無佐開始選單,11既工具列變佐置中同右鍵變佐兩層menu
搶先體驗版
已搶先體驗兩年
文書機冇必要冇需要

真係要你upgrade個陣
d新office同vs code就唔會支援舊機架啦
好似win7 咁

而家win11 都仲改緊,用win11 係白老鼠
唔係有得set返用win 10一樣介面咩
用落win11同win10唔大分別
有得SET,但當你要上網搵點SET返上代個樣已經代表好覺得唔同啦而且例如上面講既工具列擺上面面根本無得SET,只係咁啱佢CUT既功能你無用開而已
升win 11 有硬件限制...... 唔換機都唔升啦
自己覺得WIN7 用得最習慣
升左10 11 ...屌....新舊介面大混合咁
最簡單右鍵選項 一定用返舊 新介面都搵唔到個D野
比較想知MTR舊個部增值機用緊咩os
未end of support公司點會轉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞