調整顯示windows 10仍是最多人使用的作業系統, 市佔率接近70%

36 回覆
8 Like 0 Dislike
d win7廢老終於死哂
啲公司未捨得換機
撤銷左個升win 11 硬件限制未
Win xp 香港係咪佔咗0.3%
政府有 仲用緊
有時都用到懷疑人生
xp仲有
佢地唔識裝WIN7 咋
裝到會繼續用
後悔從Windows 10升到11
個task bar定死咗喺下面
我部機仲要係16:9
其實好多embedded system唔使轉都用到
好似POS之類

行Windows Embedded Standard 7 不知幾爽,只裝要行嘅module,緊緊夠support到個自家exe就得

又細又快又穩定
好奇想知點解簡window做embedded os?
以前寫windows base GUI易D (code狗轉手都易D follow)

但依家多數Web App,因為咩OS都得,是但用個app殼包住個webview就收工
我仲用緊Win7
真係習慣左
係咪 ATM 黎
我用緊xp
當年2015年 win 7 又有xp班廢老
有d system冇support又要用但只可以行xp咪要keep住 搵唔到代替品
win7廢老今個月的起心肝換腦换win11
用緊WIN10都覺得WIN7最好用囉
WIN10一開始多BUG
宜家都仲有BUG
我屋企部機一更新會開唔到(仲要唔係大UPDATE)
直接禁左更新廢事煩
仲要迫你冇得ungroup
作為一個普通用家,一直都唔知每代windows 有咩大分別
以前唔係換laptop 都唔會無啦啦upgrade windows
公司仲係Win7
MS既新野全部都ON撚9,愈新功能愈少,OUTLOOK又係咁,最新版同WEB版無分別,CUT撚灑APP版既功能,TEAMS又無佐書籤功能,但又迫人升迫人用新版

最撚PK係上去佢論壇屌9佢個功能去佐邊佢話未來可能會加返上去,我屌佢,唔知仲以為我搶先體驗緊,唔係銷售版來
就係因為你,所以WIN8同WIN11大分別到你想唔知都唔得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞