恭喜香港裝修佬,你地可以收皮了

402 回覆
1026 Like 26 Dislike
d 雞蟲叫支拿雞有冇俾人捉過請黑工?
香港好多師傅係唔識扮識
又收得貴
好多時候係判比其他學徒做(個學徒唔係個師傅公司)
試過我屋企啲牆長期發霉
有個師傅話幫我直接係啲發霉牆上邊油多層cum左佢
我唔識裝修都知有問題啦
如果當年用深圳師傅
分分鐘包埋車費比佢地落黎都仲平過用香港啲垃圾師傅
承受風險個個都唔同
好多香港人點解唔敢,就係因為承受唔到個風險
你可以假設你請個大陸嘅朋友,係冇受薪嘅情況下幫你做。
首先出咗事俾人篤背脊,個官要信你,個黑工要幫你。
其次,如果佢受傷,你買唔到勞工保險嘅情況下你要賠足加嘔突
最後如果佢玩嘢嘅話
罰款可以自己睇
香港班裝修佬一早應該收皮啦
裝修得都想10年8年,我自己就唔願意為咗可能平10至20萬,去冒咁多風險,最壞嘅情況係要坐監加罰款唔知幾多
回南天就爽YY...
佢地口痕講下架啫 點會真做 精過鬼
係怕好似之前咁啫
連登出口 靚仔出手
害撚死人
最怕呢個討論區,係好多唔同年齡層嘅人睇,咁樣會害咗人

咁咪稅都唔駛交?
你驚自己無工開咩
點樣24小時係間屋睇住d師傅幾時上黎
同埋樓下保安已經screen左啦 好多要登記身份證
我唔係做裝修,sorry
完全唔識做裝修,亦都冇打算嗰度裝修
你日日都唔同師傅整?
你可以同個官解釋,我淨係話俾你知你唔係一句唔知就得
如果你屋企裝修期間,就算你俾咗間公司去幫你做裝修,你估死咗人業主使唔使負責?
度度都有....都係撞手神...
整得唔靚就同你講呢D手作野一定會有少少暇痴
如果吹北上消費 冇嘢好講 冇犯法
喺度鼓吹請裝修黑工
如果後生嗰班啱啱買到樓冇咩錢裝修
聽個post講就仆街
搞香港裝修都係比黑工你
都幾肯定一定禮貌過香港嗰班大王
呢啲係你自己問題
業主唔係一句話唔知就冇責任
香港裝修佬有幾多真係會交稅?
但油漆佬唔係要由頭跟到尾既咩,
由打完瓦仔清完場開始,
底灰防水又係佢,跟住水電佬做嘢,
最後搬好傢俬都係油漆佬執尾,
一日頂兩日做都無用啦,個期就係要咁多日
咁你check唔check埋d 身份證係真定假 個人係唔係真係身份證果個人? 打埋指摸?
佢哋成日以為啲黑工唔敢認自己做黑工,唔會篤僱主出嚟監倉對佢哋嚟講好食好住,為咩幫你講大話
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞