恭喜香港裝修佬,你地可以收皮了

402 回覆
1026 Like 26 Dislike
我剩係知你係吹水都吹唔掂嗰隻
專才黎 咪打橫講
爛尾個時又係東張喊苦喊忽

不過好多時係香港判頭call 人落黎開工,佢自己守番尾門,其實都唔係咩新鮮事
有d 地方有南亞人兵團開工(住家/打拆/還原),仲平撚過大陸人
有料既唔怕爭,怕既都係中下游呃食果堆不過生態轉換洪流就一定。
係慘在 學師中工 位上唔到 經驗又儲唔多 ,肯進修完分分鐘自己貼錢。
反正個報價一定係香港級
判頭自己決定要少d利潤定要低d風險
有無諗過平時已經係香港裝修佬判俾黑工食夾棍
磚才
有啲跟公司㗎嘛係有嘅

不過走唔少絕對係事實
就算唔係黑工,業主都要賠架啦!
之前有個被毛巾纏頸死,個業主咪又係被人告,層樓啱啱買就變凶宅,無辜秒變負資產
放心,係突登拆的
之後搵人起又賺
依家香港裝修果班手工
咪同大陸果d差唔多

有良心落手果班
神早俾人屌到都閪做算
D師奶阿伯睇撚完以為好撚正
俾完錢就知出曬事
早幾個月先有支那佬係抖音話香港塔棚裝冷氣係呃錢
事實上就係香港法例保障裝修佬既要求
玩空中飛人仆街個業主真係多得你唔少
依個post d風向勁到
香港裝修佬:好嬲好嬲
On柒鳩
就係你呢d含家產鳩up唔使本水鳩人,
到人奶獲金既就潛水正一撚樣
條撚樣無point駁人就淨係識鳩up人收錢,
柒撚到傻
咩黑工

佢係我鄉里黎,
我借地方佢休息,
佢好心幫我執下屋啫

事前事後錢銀交易唔關你事
叫中國人瞓地盤?仲比佢地幫你執屋受傷?
可以叫國安上門拉業主
其實唔裝修咪得,個個買新樓就可以
唔洗證明到佢收錢
只要佢喺現場出現就已經係犯法

17N.推定
任何人如被發現在有僱員為僱主工作的地方,則除非能提出證據證明他可以合法受僱,否則在相反證明成立前,須被推定為 —— (由1992年第48號第7條修訂)
(a)已訂立僱傭合約,受該僱主僱用;及
(b)是該僱主的僱員。
https://www.elegislation.gov.hk/hk/cap115?xpid=ID_1438402609330_002
你覺得香港裝修佬有有交稅?
好易走佬
報入境處捉黑工
有班人愚緊民扮傻遮,
正常智商都知會咁發展並且人為地香港係會咁發展
無架啦,走到就走,走唔到,有一日過一日
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞