Kingdom Come: Deliverance 續作

101 回覆
45 Like 4 Dislike
唔好打咁多飛機啦
咪就係整第二集俾你報
我係佢一出嗰陣就買咗嚟玩 印象中好似由頭重玩咗4次 最接近爆機嗰次係打到結局前一刻 番去城堡搵老豆交待下就同漢斯出發去布拉格 點知一到城堡門口就會crash

我當年懷疑係因為佢啲長柄武器唔識despawn 每次打完交都淨低一碌碌喺地下 又拎唔到去賣 日子耐咗就愈嚟愈多 去到邊都一地都係棍 去到某個臨界點就會導致個save crash

因為玩咗幾次都爆唔到機灰撚咗 佢後來嘅DLC雖然都有買晒 但冇動力再再再再再重打第5次 有心理陰影 所以一直都未玩過
可以自己鑄劍
有技術都得
仲記得第一集拳頭交第一場就輸咗
冇第三身 唔洗玩
我平時都係玩開/用開第三身, 但係Warhouse整到KCD用第一身先做到果種沈浸感, 所以KCD2 9成都唔會有第三身
一路睇住Henry由村童慢慢成長之後成材,
真係好L正
好難打
比人圍死鳩硬
你係村童唔夠成年人打都算合理,
所以隻game比你去吹雞搵埋班fds一齊揼柒佢
痾埋篤尿
學到招反擊技之後
1 on 1 係唔會輸
但1抽多都係好難打
德國佬: 你好玩唔玩, 玩屎
俾人圍要著草先夠寫實
不過冒險靠技術取勝好有成功感

強烈推薦呢個mod
https://www.nexusmods.com/kingdomcomedeliverance/mods/651
再加埋no slow mo
https://www.nexusmods.com/kingdomcomedeliverance/mods/284
雖然難打咗 但係改到真係有mideval martial arts feel
唔用mod真係玩唔到
我無辦法接受要返屋企訓覺先可以save
又要偷人野再賣返比佢了
lady好柒 覺得自己做左鴨咁
真 有時玩到夜一夜仲要山長水遠翻屋企訓覺
Henry訓左先輪到自己訓
熄驚其實有得SAVE AND QUIT
唔好比D左癌污染,又搞D變性力架出來
我覺得如果佢d 生活野再寫實d 就仲好玩 玩下打鐵佬呀, 養下野種下野當係sims 咁玩都仲得
其實第一集故事都寫得唔錯
太遲了
如果你有睇文就知個標題根本係扭曲緊Warhorse個意思
gaming journalism is a joke
可信程度同content farm差唔多

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞