女朋友搵工搵到日日喊

333 回覆
43 Like 684 Dislike
Asso 3就入8大
2.5 樹大都大都收
咪100%
樓主講到1999又唔講清楚,開完個po就潛水cls
港女係真係唔識寫「感恩」兩個字
永遠就睇自己d姊妹有幾好,然後就話自己值得更好
個個連登仔話自己50k 結果聽到人有30k已酸到痴左線
叫佢返住part time先,冇咁大壓力架。
一路搵工,一路做下自己想做嘅野
射滿滿安慰佢
你肯屈就 大把餐廳要人啦
不過2萬都無 你條女實唔肯做
好易解決
你每個月比30000佢
直到搵到工為止
佢肯定冇晒壓力
應該陪住佢 安慰鼓勵下佢都夠
香港人真係寧舍閪
你急既話pay cut 一定有人請
問題係自尊姐 大把人因為自尊唔肯pay cut
原來除咗冇同理心仲要躁狂
少少嘢咁激動打咁大篇嘢
諗起佢對住個keyboard嬲到仆街個樣就好笑

中出即飛啦
Interview個時
條裙著短d
上面件衫扣少2粒扭
包搵到
市場反映一切
你條女唔值30k
有工做又大壓力
無工做又大壓力
你不如關心一下佢想點啦?
佢搵番同一個層次嘅工作,可能只會唔直循環落去?
一個月就想有interview
佢既人工低未必係你既人工低
講大部份,大部份大學畢業嘅人都係over 30歲
開心係需要代價架小妹妹
你唔做雞我邊有錢
um...
個人經歷希望可以參考

有遇過你女友既情況
我係疫情岩岩爆發個時轉工, 岩岩開始當時JOBSDB 仲記得得幾頁紙
有時裸辭都係迫於無奈, 當你唔鍾意個份工既時候, 明顯份工係有好大問題令佢唔想繼續坐落去/坐住先
咁日日對住份工就係一種痛苦, 比喻就好似要主動入返去俾人強姦咁
然而香港人生活壓力真係好大, 辭左工又為生活擔心,

HR/ 公司心態又奇怪, 無人請你 = 你做錯野/ 你有問題
日日搵工然後俾HR 問埋D 閪問題被玩完一輪之後唔請
試過有份INTERVIEW IN左半日, 又WRITTEN TEST 又THIRD IN 以為自己掂硬但都係無消息, 個種浪費時間同準備既日子, 對我來講都係一種痛苦來

講左咁耐, 巴打唯一做既野就係係身邊陪住佢俾D基本說話鼓勵佢就夠, 無其他野可以做, 最緊要係有人陪
個人認為解鈴還須繫鈴人, 講再多無用既野都係得個煩字, 講一兩次, 之後就只有當時人去領悟。
情緒病
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞