女朋友搵工搵到日日喊

333 回覆
43 Like 684 Dislike
你男人叫人包?
講女人
上年vs 今年
D 無業唔去搵工真係好on 9
樓上講既傻尻咪就喺講緊你囉,即刻出黎7

#3 on99
個(本來)會唔會係形容緊同女朋友嘅relationship?
笑死
呢個post既重點
我都明
但都唔係第一年沉,唔expect 跌得咁快
怨你唔養佢炸
連登仔一係叫人做雞一係叫人死
都真係唔知邊個傻鳩
當條女收1000一次,比雞頭抽一半水都500一個客,一日做10個客都5000蚊一日
日日都有10個客加做足30日先 5000 x 30 = 15萬,邊撚到幾十萬啊,讀好啲書先喇傻尻
派膠師
搵工都咁 結左婚點
中出即飛啦
師兄不如講下香港真實人工水平大概係幾多
如果唔係專業嘅話
兩萬蚊應該點都有掛
你唔問下你身邊朋友人工水平大概幾多??走黎問我 ?
政府都有講2923香港人工中位數好似

其實呢 個個生活圈子唔同 我答你平均人工二萬你係咪會信我 人比人比死人 你唔同李嘉誠比?我唔夠李嘉誠多錢係咪要跳樓自殺 我唔夠連登仔一fg就50k
最重要睇下自己當下環境有乜 自己需要d乜 目標係咩
去作出改變 而唔係同人比較喎
人工鬥高又點 ?你高過我同低過我又點?高過我又唔會分比我 係咪?

講返正題 裸辭得 家底好無負擔架啦 喊乜鳩呢
裸辭之前都唔寄幾封信出去試水溫睇下市場反應
柒左唔識反駁
鳩屌下人當贏左
反駁咗啦傻閪屌你老母
你講到30歲,咁大把冇degree嘅人都搵到30k
完全係廢話
30歲搵30K以上嘅人一定係佔大多數
30K好少架咋交完租仲慘過住公屋
你女朋友大勢已去了,以前靠一些運氣、身份、外貌和其他非技能之外的因素獲得了高薪工資,但不代表個人專業能力和技能強。重新找工作會重新評估個人的實際能力,如果是真的牛逼,找工作還是比較順利的。
在香港工作也經常是毫無業績可言。什麼意思呢?就是真的沒有任何成績,每天都是做那些daily function的東西,如果你真的可以靠一己之力打硬仗拉升了整個公司的營業額或利潤,或者完成了史詩級/家喻戶曉的project,我不信你找不到,都是公司求你上班。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞