仲有冇人有玩模擬市民 The Sims?

61 回覆
23 Like 2 Dislike
唔通玩sims都要日日返工計住錢咩
咪當財自咗囉,每日瞓到自然醒,得閒就call人嚟開party或者去附近溝仔/女,做時間管理大師
4主打係Multi task,試過會覺得3代太死板
以前NPC互動係真係click佢同佢搞嘢,4代有組團有Club,非家庭成員都會傾向同你一齊行動
仲有3代唔可以裝多個4個DLC,4代全部裝晒都冇問題
同埋起樓係超進化,今日有得較樓底地台半牆弧形牆玻璃頂,原版俾晒花式cheat,NoCC係youtube起樓片嘅大宗

不過正如Ubisoft開放世界垃圾都笑但年年都賣過千萬
多數玩家淨係見冇開放世界就喊撚住屌
冇大改進

不過開放世界又點,life by you公佈嘅嘢有眼見
上面吹奏嘅泡菜狗一樣係分割地圖
你講得岩,其實4代係有好多野都進步左,但都係想佢有埋sims3個種大地圖,個種感覺應該仲爽。好想個sims由屋企跑步跑到山旮旯咁遠再番屋企而唔係淨係自己個社區跑。仲有仲有,sims3係可以踩單車同揸車,呢樣又係要有大地圖配合先有意思。

Life by you啲片越睇越唔對路,最新個段gameplay都開始有人屌,d人又係on99對身邊d事物無反應無互動。仲有d人樣柒撚到,由佢放gameplay第一日到而家,無撚進步過,d人仔個樣全撚部喪屍咁,d咁既柒樣我寧願佢整番卡通樣算

泡菜狗個隻,如果真係整到咁既畫面,我又可以原諒佢無openworld
老實講, 我自己玩sims4都唔係太提得起興趣
但Create a sim同埋起樓真係好勁, 操作得咁直覺既自創角工具我暫時未係sims4以外既game體驗過
其實真係好多人玩sims淨係玩起屋
我無咩心機起屋,但淨係覺得買家俬擺靚間屋已經好正
我起得唔靚但都好enjoy起屋
現實中得個蝸居, 起碼係game世界FF下自己想住既dream house
好似3代世界歷險四處尋寶有謎題解,但好多都只有一次性,你下次再去任務就只有重覆嘅傾計 執嘢
Life by you嘅gameplay直接將sims3後期大世界嗰種重覆無聊show俾大家睇

Life sims 類唔同打打殺殺嘅生存模擬,鳩行大世界係只係得個行字,click click執嘢
揸車行路一次半次係爽,但變日常就只會想skip,始終life sims 唔係過關遊戲,場景好多時要來回無數次
sims4今年十週年,應該都就快換代,當初應該係想解決3代裝得多資料片後期lag到仆街個問題,所以閹割咗無縫社區,其實一早都玩撚厭,而家間中開嚟都係玩wicked whims

新一代最希望改進下AI,啲人仔要似返個人,即係有返啲性格,而家其實個個都差唔多,同一個三唔識七嘅人,一路捉住同佢吹水,勁簡單就將條bar升滿變咗好friend,好撚求其

同埋最好一家人可以分啲比電腦控制,而家下下要自己控晒好麻煩,啲人仔凍到僵自己換件衫都唔識要我撳
sims 5係咪今年十週年出?
之前公布過話開發緊,叫project rene,應該冇咁快,EA應該會將Sims4揸乾先
4要買齊dlc真係好貴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞