點解排球少年電影上咗幾日咁大件事都冇人講

169 回覆
22 Like 70 Dislike
sls 所以套戲用音駒角度拍好似講得通?
每次都係烏野挑戰
今次到烏野比人挑戰
超越唔到及川徹 就算既比賽都唔會超越到
但係都好好睇
大王真係好撚型 唔去白鳥澤抱團更加係真漢子

https://youtu.be/W6Mvefr1_iM?feature=shared
垃圾場對決係無乜大技令到成場波好刺激
而係一分一分追 對比起前幾場 本質上就係悶d
對青城 有大王及川 又講怪人快攻既進化
對白鳥澤 有日本5大搥手牛若 仲有月島既嗰嗰瞬間
對稲荷崎 有孖仔copy左怪人快攻 加日向學識接波
音駒無呢d角色
劇場版又無得好似動畫咁一集講一個角色既成長/名場面
Cut到得返黑尾研磨 同研磨日向 2條線
咁青葉城西本身都真係好睇
兩場都係
應該第二部講鷗台?
打職業嗰part應該唔夠出一套劇場版
呢場對決係作者為左伏筆找數既球隊
精彩場面之前已經畫得太多, 當時應該都有D 技窮
所以集中晒係角色成長方面多過球賽刺激度
其實我prefer佢直接出個動畫第五季cover晒垃圾場+鷗台instead of 劇場版
其實咁大賣 佢地會唔會改計劃再出多一部 得返一套電影版可以講得哂?
大王同牛若兩場最好睇
悶到癲
純扣殺,接波,扣殺,接波
兩間傳統勁學校
烏野用自己手法砌低佢地
好睇但少失望 好彩佢收返埋下篇章做劇場版個決定
我都覺得垃圾場有啲悶,明白電影版時間有限好似壓縮得太勁,寧願佢出落第五部仲好
最後一球手指指住,之後場外飛身托球型到癩
其實麻麻
係唔係電影長度原因,要cut野
本身垃圾場場波就先天不足
動畫仲要cut
對雙子正好撚多

日向(進化、識防守、識放慢節奏)、西谷同木下(練上手)、龍之介(大斜線同大直線既心理描寫)
打鷗台做劇場版
最後一幕一定係日向大頭
明天會成為什麼樣的人
木下寫得好現實成日會將自己投射落去
睇完垃圾場 真係到喉唔到肺

下次電影唔知會點
打小巨人輸波 做電影又好似差D野咁
但係唔講, 做一季又唔夠料做
巴西之旅 加最後一場職業賽
可能會唔錯
仲有稻荷崎隊長北信介
孖仔既後盾
其實出動畫係咪無咁賺錢?
見d人話係無budget出動畫 先唯有出劇場版完咗佢
如果唔要劇場版就乜都無
但劇場版出到黎票房又好好 仲咁多人鍾意
真係唔明點解會咁樣決定
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞