點解排球少年電影上咗幾日咁大件事都冇人講

169 回覆
22 Like 70 Dislike
電影幾研磨做主角搞到cut多左
漫畫就每個角色都有各自成長嘅描寫
淨係有睇動畫,覺得打青葉城西都好睇過呢場
好似之前幾季動畫仲好睇
太短,動畫質素又差唔多
西谷後腳接都cut埋我覺得好可惜
唔知會唔會出第五季
我個人覺得青葉城西最好睇
會唔會太低手
打大王好似係最多人投最好睇既一場
正常呀
講到宿命對決咁,但做唔到嗰種FEEL又唔夠熱血
唔會,青葉,白鳥澤,雙子,每場都有可以拎出嚟講嘅位,垃圾場冇乜,可以擺最尾,講真
大王嘅印象比牛島更魔王
有一刻做到佢先係主角咁
悶到仆街
本身官方講左做兩部劇場版
依家差一部一定講唔哂後面
今次反應咁熱烈希望佢仲會有後面嘅plan
自帶發球bgm既男人
真係可以隊隊都係主角咁
古館畫啲人物描寫好強
https://www.youtube.com/watch?v=5s-yGnpouVU
的確同前面啲場無左果種好熱血嘅感覺
上面條link個觀後感幾好 有興趣可以睇睇
(私心:狐狸>海鷗>青城)
及川太型啦
日向真係一個好神奇嘅人 stereotype少年漫熱血形象 其實我一開始睇對佢都冇乜好感 但睇落真係會比佢打動 心無旁騖咁擺晒所有精力淨係做一樣野 由幫人執波到打沙排為咗練接波 所有經歷造就最後職業賽成為比肩星海嘅球員 成件事好有說服力 我都想好似宮侑咁講句比佢感動鳥
已經日本睇過兩次 香港一次 85分鐘真係唔夠喉又要想係一場排球比賽嘅時長做晒垃圾場,但入面又再插好多回憶 變左比賽得好少
Slam Dunk如是, 排球如是

其實好想睇一次劇場版化既比賽係將個重心放番響場比賽, 而唔係為左服務某個角色

今次劇場版唔係唔好睇, 尤其以漫畫咁多場入面"相對比較悶"既一場來講, 其實佢已經做得好好
但因為要服務重心(研磨), 搞到左cut右cut, 感覺就真係好到喉唔到肺
主要係音駒d人同成隊波唔好話白鳥澤同稻荷崎 連青葉城西都好可能勁過佢地
音駒應該係主要對手入面,唯一一隊調返轉佢地先係挑戰者
真係 仲要最近睇返漫畫研磨自己都問黑尾佢覺得音駒打得贏白鳥澤同稻荷崎咩
求下你打宮兄弟重做劇埸版啦最好睇又高人氣個part 個動畫做得最差
場波一開始已經走左入音駒角度問「如何攻克」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞