[無聊做樹窿] 你最近煩緊乜?

1001 回覆
3 Like 2 Dislike

佢係咪想你唔好d雞毛蒜皮既野都走去話佢

好多時有d野佢本身都係咁做,但無啦啦做左另一樣
咁我話佢做咩唔跟返原本咁,佢就話是但啦返工已經好攰唔想搞咁多
真係攰到乜野都關攰事咩

其實真係好難講
我平時放工返屋企淨係想坐同發吽逗 野都唔想講
可能佢真係好累呢

我番緊工果時都係咁
每日放工就係攤喺床等食飯
食完又攤過
其實本身你男友應該係有啲懶
咁自然會咩都話關攰事
同埋你講左啲咩佢會話怨言?

例如我同佢講你呢排返嚟都唔會鍚吓我攬吓我既
佢就會話 我返工已經好攰xxxxxxxxxxxxxxxxx

咁呢個又唔係咩怨言喎
可能佢遇倒啲唔如意嘅事?
佢大過你好多嘅?

咁我話佢做咩唔跟返原本咁,佢就話是但啦返工已經好攰唔想搞咁多
真係攰到乜野都關攰事咩

其實真係好難講
可能佢真係好累呢

我番緊工果時都係咁
食完又攤過
咁自然會咩都話關攰事

咁呢個又唔係咩怨言喎
佢大過你好多嘅?

屌我諗起我哥
佢都係有力打機
無力同我講野
佢話打機係佢精神支柱同埋慣左一返黎打機
佢就算返十幾個鐘都一定要打鋪機先訓

啲打開機嘅仔係咁

我接受唔倒 我一定要訓左先
希望買左switch唔會狂煲

我都接受唔到
有時仲要追更訓得三四個鐘
但死都要打返鋪機先訓

菇菇 呢鋪我就撐你喇
訓覺係最重要嘅

呢個我可以笞到你.

[member] 真係再見喇 [member]
想問吓大家,返工係咪真係咁攰
呢個問題雖然好白痴,但我真係好想知
因為我係幫人補習既,咁我而家暑假好chur,一日三堂,計埋中間搭車去佢地屋企,時間就由11點左右就補到7點,但我都唔覺得攰,可能因為我好鍾意教人啦,呢個都係我日後想做既野,所以就算一日走三堂我都唔會好攰。

但男朋友返緊工,9-6,佢同我講佢返工好攰,早起身好攰,所以佢話佢返嚟唔記得鍚我呀攬吓我呀都係因為好攰,成日同我講佢返工已經好攰可唔可以唔好再咁多怨言。但我唔係好明到底有幾攰,自問我補習係成堂唔會停咁樣講野,都唔係好攰咋嘛

我知咁講好似好弱智,但我真係唔明呀,因為由我f6 grad開始我就係幫人補習,直到而家,未試過返其他工

佢成日話我唔體諒佢返工攰,但我真係有,會問佢攰唔攰呀?幫佢按吓膊頭咁,但佢都話我唔體諒

呢個我可以笞到你.

真係攰到乜野都關攰事咩

其實真係好難講
可能佢真係好累呢

我番緊工果時都係咁
食完又攤過
咁自然會咩都話關攰事

咁呢個又唔係咩怨言喎
佢大過你好多嘅?

真係攰到乜野都關攰事咩

其實真係好難講
可能佢真係好累呢

我番緊工果時都係咁
食完又攤過
咁自然會咩都話關攰事

咁呢個又唔係咩怨言喎
佢大過你好多嘅?

你有道理,我會記住呢句說話黎提自己唔好諗咁多

依道好負 我返出去先

你有道理,我會記住呢句說話黎提自己唔好諗咁多

要說服倒自己先真正有效
諗唔掂就上黎啦
多個人多個腦嘛

依道好負 我返出去先

咬你架
依道好負 我返出去先

sorry
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞