「港女點睇性別平等?」 獨媒講周凱旋基金只資助女學生單野,下邊既港女留言嘔心到….

1001 回覆
917 Like 79 Dislike
人地講A,佢就BCD,典型女人發老脾,道理講唔過就訴諸情緒
玩到冇人想結婚生仔,幾十年後滅國
香港嘅男人真係好慘
有玩過lol都知咩係滾雪球
男人一般嚟講都係中後期英
女人就前期英
而家個社會就瘋狂堆晒d資源比前期英
而香港男人就完全無晒前期亦都無機會發育到後期
由中學大學已經被人鎖咗level上限
https://www.eoc.org.hk/zh-hk/discrimination-laws/sex-discrimination-laws
無人問你歧視定義係乜,問你《性別歧視條例》範疇
少少嘢都柒到咁
「對題」

佢去dse 寫d咁野 個考官真接寫「離題」 0分啦
錢係佢既,佢想拎6000萬喺dse男仔考生前撕爛晒佢,講句:「係都唔比你班男仔呀吹呀?」都吹佢唔漲

純粹係佢宜家咁做,搞到香港男女對立係咪真係一個基金會既活動應該想做到既呢?
根據《性別歧視條例》,任何人在訂明活動範疇內基於某人的性別、婚姻狀況、懷孕或餵哺母乳而作出歧視行為,即屬違法。訂明活動範疇包括:

僱傭
教育
貨品、服務及/或設施的提供
處所的處置及/或管理
諮詢團體的投票資格以及被選入或委入該等團體
會社的參與
政府的活動
《性別歧視條例》除了禁止歧視,亦保障任何人在訂明活動範疇內,包括僱傭、教育、貨品、服務及/或設施的提供、處所的處置及/或管理及會所成員資格,免受性騷擾及使人受害。

岩啦 上方我比左 政府個歧視定義你

完美
《性別歧視條例》除了禁止歧視,亦保障任何人在訂明活動範疇內,包括僱傭、教育、貨品、服務及/或設施的提供、處所的處置及/或管理及會所成員資格,免受性騷擾及使人受害。

其實寫得幾清楚
唔捐贈去資助你考試費,如何令係受教育歧視啊
戴bra拿有冇得資助
政府個歧視定義 頭先咪比左你羅

頭先又話冇用

依家又出來問 woman
或者搞個男童軍會,中華基督教男子青年會😂
你都識講病人基金會啦,呢類人受捐款係因為巨大醫療開支需要,同埋呢類援助好多時都有資格審查。

咁但係宜家一刀切淨係資助女學生個理據係咩?係因為女學生特別窮?定係女學生升學率特別低?你睇吓宜家啲大學男女比例究竟係男多定女多?

話係自己公司自己基金點用都得仲攪笑,你試下阿侵話用自己公司錢淨係,不問貧富淨係資助白人學生讀大學睇下會點?我諗啲人燒左trump tower都似
啲錢係佢嘅真係關你撚事
撕爛晒佢

破壞貨幣係犯法的 法律上貨幣不是你的
你真係惡撚過共產黨
最好笑個基金會一切由來都係因為誠哥
唔怪得之你無接受過教育
佢依家係做緊捐贈唔係做教育喎懵撚
本身香港女性地位都高過男性
但如果有個基金只支援男性一定俾人屌到仆街
所以麻煩男人們爭氣啲
唔好精蟲上腦
返工有機會就鬥死晒啲女同事
女人係啱去洗下廁所
俾女人上到位
都係一隻對人不對事既情感動物
女人係咁架啦 除左比男人抒洩 基本上都冇咩用途
有咩工‘一定’要男人先做得消防同軍隊都有女人啦,你話捉蟹掘礦個d工,係d女人唔apply,或者係佢哋廢
有著數果陣就應得 無著數就父權思想 港女果然唔會令人失望
有男人整個只支持男人基金一樣好快俾輿論強姦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞