[Uaena] IU 討論區 (46) - 港場賣飛真係明知不可能的...

1001 回覆
7 Like 7 Dislike
有冇兩成係公開發售
有都無用,個個買晒機械人去搶飛
內部又hold晒飛出去炒
根本香港買黃牛睇係貴到唔撚合理
內部拎到飛個班人,呢幾年睇住香港人黎食
無大陸人要先平少少比你班香港人(都係天價)
再炒唔起就原價賣走,一樣大把人覺得賺左去收飛
ig大把濕9講到3-4千睇到IU係好平
見反應好,今日又賣到5-6千
最撚on9又真係有班人會比3-4千去睇,之後同人講價錢合理
資本主義社會,無得講只能講佢地有錢
香港係絕對唔會學台灣咁D show會實名制
不過真係幾呢幾年好難買,之前都冇咁困難
睇黎去現場買單丁冇咁貴黃牛都難,係咪都會比天龍人高價搶埋?
18年開始難買 依家直頭買唔到
只少2 ,3倍價錢
U巴有無飛
愈遲愈貴屌那星
班黃牛能該諗住臨開場原價放都成班人搶飛
IU喎 你估陳蕾咩 $5000合理啦
唔好諗開左場就有原價,應該無乜可能
班牛炒得起個D飛真係唔會咁玩
佢寧願吉左個位都唔會原價走
咁做只會影響自己下次收入
點樣先可以實名制啲飛
本身香港已經好難買飛,而家仲加埋嗰堆天龍人
$5000叫合理邊忽合理?
如果係iu既飛賣$5000我咪會覺得合理囉
但$1480票價賣$5000同我講合理?你本身係黃牛?
比黃牛既錢仲貴過飛本身幾倍
個市場其實都已經比內部班人玩爛左,幾多show入場既大陸人佔多
聽日入場睇既都唔知有幾多人係唔識一人之境呢首歌
旋轉拍賣全部$5000-6000起啦已經
唔合理咪飛去外國睇
港澳台大陸一早牛牛圈好成熟
唔like 咪申請張綠卡做尾國人
場場原價睇kpop 唔阻你
存在即合理
台灣70萬uaena 搶飛
你要犯賤睇熱門野預左架la
鄭恩地唱歌夠好聽
半價你又唔去睇
大陸唔得喇, 實名賣飛, 實名進場
GEM之前有場成班買黃牛飛既全部都入唔到場
轉哂比名牛牛代刷好耐
成班買黃牛果d 係想慳$以為搶到
最後做韮菜咪抵死
以前IU只係拼盤show既其中一段,我嗰時唔記得睇邊隊順便睇埋IU,嗰時好似剛剛開始人氣上升。
真心唔再想有人黎香港開
寧願出去睇順便旅個靚行仲開心
Music bank
我係少時嗰一代睇kpop,成日都話實名都係搞唔到
好在以前靠歌迷會都仲叫做買到飛,靚位就無,起碼入到場。
仲有一堆收飛,點會有得跌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞