買舊款sorento汽油版會唔會好反智

71 回覆
2 Like 8 Dislike
公司車先可以出中港牌
好似係
因為以前有一部閪屎 上咗中港牌
好似係另類炫富嘅象徵
柴七無死期咁正
柴5揸左10萬公里好正
慳左10皮油錢
我10萬公里7.8L/100KM
中硬化張油卡減$13-14
姐係$0.78-0.8一公里
而家如果入水站 6.3左右一升
一缸又行到850 完全諗唔到有咩對手除咗電車

最緊要架車仲有引擎
而家仲有人入水站?
中石油 -$17.x喎
我係咁打上台都冇提升到優惠喎
減極都要$7.4 一公升

邊間油卡可以做到咁平
介紹番
藍店
全港最大CALL VAN平台嗰間
google "柴油油咭" 就見到
仆佢個街呀 呢間野最近攪緊咩貝殼公司抽獎
仲諗緊要唔要用一次

減咁多有啲吸引
換左sorento 汽油版2-3 個月.
入油大約1.6-1.9 / 公里.
七座, 必要時有用. 第一排前少少, 第二排前一格, 第三排都坐到女仕. 三排都唔會辛苦
平時就放平第三排, 第二排推最後, 超闊.
大天幕 + 半天窗, 透光好好. 柴五無天幕係其中一個轉電油版原因.
配置一流, 性價比超高, hub , AWD, 360 高清(盲位少), 多安全野 , 12x Bose
寬落, Mazda 都睇過, 第二排中間果個腳位攪唔掂.
冷暖座, 呢個價位既車...冷座, 好似得KIA , 現代先有.
Rav4 , Qashqai , CRV , X40, X60, CX5, CX8 , GLB 都睇過哂.
你買幾錢?見到汽油版10萬都啊駛但柴就廿萬
既然買汽油又點解唔考慮你列出嚟嗰啲嘅
坐滿7個人會唔會無力
我買MQ4 , 唔係UM
Rav 2 似渣緊豐田細車仔變大少少,隔音, 操控都好差.. 2wd.
CRV, 新車40+ 無discount , 二手又無乜啱心水.
CX5, CX8 第二排中間果個位...一日唔改都攪唔掂.
XC60 外型好好, 但佢入面既設置好反人性....完全唔方便操作.
XC90 新車超貴, 二手要買超舊...
GLB ... 操控好, 第二排超細.
Qashqai ...無力
只試過四大兩細.
唔覺力水上有咩分別, 可能我平時都係細腳慳油為主.
MQ4係幾靚仔…果時有無考慮埋Tiguan Allspace?
尾排窄d不過車尾箱再實用少少,同埋油耗應該更好
我係諗緊CRV同Tiguan 但見二手價同價錢咁點解唔CRV呢
冇人想要CVT
佢唯一缺點
係代理入埋啲on9 spec
UM版 Sorento 柴5頂版係有大天幕+半天窗,2022 facelift嗰部柴5就冇
我想講柴7 尾座係最寛
對比其他7座
sorento 最會考慮柴七開心使用中
有冇人計過柴7 2500cc揸幾多會回到差1500cc嗰二千幾蚊牌費
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞