買舊款sorento汽油版會唔會好反智

71 回覆
2 Like 8 Dislike
呢部同mazda5比 整體邊部好d
Sorento唔買柴買嚟做咩
樓主可能錢多
我睇標題都以為自己睇錯
樓豬反向諗野
係咪得一號牌
汽油版七人車大把選擇,點解淨係睇呢兩款
柴油啦 新嘅玩十至十五年 舊嘅等政府出死期
但係冇嘢好整 件又唔難搵 係柴油版個尾籠你受唔受囉
新嘅仲要柴van 街泊貨車位
其實我都想知新款柴5 除咗每年驗車,保費貴啲,隧道費貴啲,無港車北上,仲有啲咩係比私家車不便同缺點?
柴五:
1.要二號棍波牌先揸得
2.八速波箱(柴七係六速)其實都無咩問題,不過當初岀係新嘢,聽人講對比六速波箱,係會差啲
3.有貨車後網 引致後座張椅背冇得調太後,坐姿會比較直
4.冇港車北上,柴七先有
5.保費貴唔洗理,因為牌費平,柴七牌費貴保費平,兩者係調返轉,但係拉上補下其實兩邊差唔多
6.柴五因為係貨車版,所以你入後波泊位嘅時候,係會有BB聲,好似你見啲Van仔入後波泊位嘅聲咁樣,個泊車警報聲係貨車嘅法例要求。
7.柴五 五座位,柴七 有七座
8.柴五冇大天窗
9.柴五 車尾泵巴如車尾燈同柴七係唔同,柴五樣衰過柴七好多 尾燈柴七靚啲
10.柴五有死期,夠十五年就零價值
11.柴五價錢平啲,18年個啲 依家10萬頭都有交易,因為貨車岀所以當年新車落地先20萬頭。 柴七因為私家車岀牌就車價貴啲,而家靚仔啲都要20萬,當年新車落地連稅38萬幾。
12.柴五車頭燈,日行燈係車頭燈底。柴七嘅日行燈係車頭燈頂
諗到嘅係咁多
唯一最接受唔到嘅 係佢泊車嘅時候BB聲

:揸緊柴七
Sorento唔買柴真係唔好買
大把suv 汽油選擇
唔會諗
要港車北上就直接sorento柴油冇死期版
如果唔係嘅要汽油suv
RAV4好過人地改off-road好鬼型
不過成日俾人恥笑假suv 因為香港入個隻係頭轆冇四驅
咁點解唔買柴7
有冇其他建議sorento純粹中意外型
Mazda5本身揸緊
要四驅把能咩你知唔知就算toyota 4wd都係後輪空轉先會介入? 仲要大食咗
傻鳩先買汽油版Sorrento
買嚟做乜? 貪V6?
你有冇揸過先
入灣定幾多
Toyota嘅車越岀越孤寒
內籠引擎 毫無誠意 價錢就一樣咁撚貴
只係香港人十分喜愛日本車
toyota suv同我講入彎定你揸過crosstrek未呀?
幾時講Toyota suv
呢到講緊sorento 你自己提起四驅
你話香港rav4無四驅,我咪延伸話題囉
響英國一定玩柴油, 慳油好力
日日飛M4, 不知幾爽
點解貨van 無得北上

其實係可以嘅,只係唔可以有乘客
同埋要出到大陸牌,要有大陸公司承保有商務往來先可以做到
識人買同我坐過柴7再上一代既汽油版sorento,其實都接近歐洲車feel如果你唔計較油錢同無二手價都買得過

如果你想買汽油版我建議你等埋facelift版黎香港,因為韓國有hybrid版但唔知香港代理入唔入
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞