百慕達三角同人體自燃算唔算呃咗人幾十年?

206 回覆
350 Like 32 Dislike
到而家成日都有話影到ufo
只係你冇去搵黎睇所以覺得少啫
星際列車係咪即係Starlink
其實我淨係講緊百慕達同人體自燃
某程度上係因為科技進步咗,好多時都搵到原因

百慕達三角最出名嗰單講緊已經係1945年嘅事,當年導航技術有幾好諗吓都知
而家有GPS有雷達有黑盒,好難真係會失蹤兼搵唔到原因
MH370都要係好刻意咁避開晒啲雷達先失蹤到

以前睇書講人體自燃好多時都係煙頭點著件衫,而家嘅衫布質冇咁易燃,閉路電視又多咗,差佬啲法證科技又好咗,通常都搵到原因
我以前都覺得人體自燃係假,黎左英國之後,發現如果你住係比效乾既地方,其實換衫或者郁都會有靜電啪啪聲,有次件絲質既衫係熄晒燈個時郁,會明顯見到靜電啪啪聲同有電光。
如果間房咁啱有易燃氣體,例如大量放屁加上空氣唔流通,真係機會點著啲空氣一段好短既時間。
如果咁啱有啲乾既貓毛之類係附近就會點著。
一點著咗,啲被係棉花,火勢好易就會蔓延,成張床着晒火個人就好難走得甩。

不過香港潮濕,唔易明白乾燥靜電既狀況,就覺得無可能。
仆街
細個TVB嗰套咩 迷,有長腳蟹同羅蘭做嘅
有一集就係講人體自焚,我睇完之後成晚訓唔撚著,勁驚訓訓下著火死撚咗真係童年陰影
+1
個時小學定中一
睇到話麥田圈預言2012年12月世界末日驚咗好耐
以前睇過條片,
話有一種叫飛魚嘅生物飛得快到肉眼睇唔到
當佢擦過人類就會發生自燃
我信左
果啲水怪 ufo
睇親都係得啲勁低清嘅圖
有個黑影就話係 仲要起晒格

ufo都算
水怪咁大隻以而家嘅科技有幾難搵
達到某條件可以轉職魔法師
地鳴都少咗
拍低清啲人會知係假
拍高清啲人會見到係假
上個月飛過
個海幾靚
UFO
去過,乜事都冇喎
麥田圈真係外星人先整到
純粹雷達盲區+海域險要姐
多左意外就屈佢有野
咩係人體自撚
打飛機?
On撚鳩
自己講緊有冇笑
人體黑三角仲神秘
另一個角度講
自從人人都有電話之後
個個都多咗好多時間dup低頭睇電話
就算真係有UFO都少咗人留意到
呢單真係一個謎 當年國際動用十億搜索都無結果 其實幾唔尋常
清你都好大壓力下
有人去左尼斯湖到做聲納,結果咩都無,其實一早有人話係造假
咸濕仔睇完長腳蟹搞到碌Jer自焚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞