有無人講下接觸靈界魔鬼通靈經驗?

39 回覆
4 Like 13 Dislike
早果排唔小心瓜左,然後靈界話叫我捉三個賊就比我復活
靈界就一定有嘅,唔通有陰陽眼嗰d集體有幻覺咩
但可以點樣解釋呢樣野
但係又好似冇test過兩個人以上 睇到既野一樣喎
因為有關嗎
咁你同新朋友介紹自己係唔係要講晒你屋企人啲嘢俾人聽?
我就係想精簡
你有能力理解嗎?
我又想睇你點用20個字嚟精簡余海峰上面講嘅
能量守恆定律
同霍金話唔好接觸外星人一樣道理
以前信道教,六壬 白蓮 上僮 試刀 親身見證過,根本俾「師公」上咗身,果個就已經唔係你,後來親眼見過牧師用聖經嘅經文同耶穌個名趕鬼,所有「師公」就原形畢露,全部都係魔鬼扮神。
從此之後 就淨係信耶穌先係真神,雖然我信得唔夠好,無返教會 未受浸。
P.s 其實鬼 唔係人死後ge靈魂,純粹真係魔鬼 ,至於人死後ge靈魂去咗邊度?我未睇熟聖經 答唔到,但一切問米 上僮 筆仙碟仙 動物傳心術,其實全部都係魔鬼扮黎呃人。(希望大家唔好接觸)
我信有魔鬼 仲好多,但我更信-耶穌基督。
鬼同魔鬼有咩不同之處?
點解基督教強調魔鬼
兩(三)個唔關事既概念,用左相近既字去講。

中國人講開既「鬼」,係人死後既存在,正所謂「陰魂不散」。

聖經講既「魔鬼」,係撒但(意思:敵擋神者),佢呃人令人唔信神。

啟示錄12:9
//9 大魔蛇被扔下去——牠就是那條古蛇,叫做魔鬼撒但,是欺騙普天下的——牠被扔到大地上,牠的眾天使也跟牠一起被扔了下去。//

聖經講既「鬼」,指靈界既存在,能夠附係人果度令到人失控、失去能力、受傷害等等,令人唔能夠正常生活。耶穌同佢既門徒趕鬼就係趕呢D:

馬太福音8:28
//28 耶穌來到對岸格達拉人的地區,遇見兩個被鬼附身的人從墓地出來,他們十分兇暴,以致沒有人能走那條路。//

馬太福音9:32-33
//32 他們出去的時候,就有人帶著一個被鬼附身的啞巴來見耶穌。
33 耶穌把鬼趕走,啞巴就說話了。群眾驚訝地說:“這樣的事,在以色列從來沒有見過!”//

馬太福音15:22
//22 這時,有個當地的迦南婦人出來,喊著說:“主啊,大衛之子,可憐我吧!我的女兒被鬼纏得很慘!”//

有興趣可以參考:

https://www.youtube.com/watch?v=Lx1IKPX9G_E
解咩釋姐
你諗下話自己有陰陽眼
然後可以帶來乜野咪得囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞