[PC] Steam願望榜長期第一名!中世紀模擬城建神作! 《莊園領主Manor Lords》冇人講?

460 回覆
98 Like 12 Dislike
似係farthest frontier嘅3D版,但唔係26號先出咩?而家有得玩啦?
26號先出, 開定先
我都係呢期留意到,感覺上似係farthest frontier好多元素移植過去,不過應該等特價先會買,而家買應該多Bug到喊
我睇咗好多片,
目前黎講個內政比唔上更新咗兩年既farthest frontier,
比如冇污染同建築物吸引力系統, 農田系統並好簡單,
farthest frontier玩到中期規劃唔好好易經濟崩盤,
但係Manor Lords唔會, 因為隻game好難缺食物
冇生存威脅既話後期好快悶, 之後作者會改,
佢係Twitter成日收集玩家既意見.
好似話會有進攻防禦系統之類都要抵禦敵人攻擊
而家我玩farthest frontier都係有bug,一上一千人以上成日彈game,因為佢每個人都係獨立運作計算,極度Chur Ram。

唔知Manor Lords會唔會咁
本身個戰鬥系統好好玩, 好似total war咁好多陣型
不過ea版得盜賊打,
之後係會加ai 領主,
係同一張地圖入面同佢地合作或地敵對,
取決於難易度而同你同步發展
唔似farthest frontier得隨機既敵人打.
最終目的佔領全張地圖.

仲有優化問題, Manor Lords個優化比farthest frontier好十倍
希望啦,我都幾期待,純粹擔心係人數一路上去會唔會Lag機
唔好誤會 我自己都係gamepass+期待左隻game好耐,但之前玩親D gamepass大作都係伏伏地,驚希望愈大失望愈大
上年啲day one pass大作佢哋又盲撐俾人笑到臉黃
搞到班XGP撚有被害妄想
lm
想問吓係咪即係聽日有得玩?
樓主要cap埋果個開發者的話,如果唔係day 1 又嘈到拆天
星期5晚 9點鐘開爐
聽日放假
點解唔係聽朝就玩得
gamepass都係9點?
諗起個city skyline買咗幾乎冇玩過 就唔敢再買呢啲game
間公司follow up唔錯所以比啲時間就ok

112同係用咗幾年執

Manor Lord好大機會比人捉一堆bug或者speedrun。2023-24年啲PC驚除咗helldiver同人中8好少少之其他都係炒車要跟手尾
垃圾CS2 連DLC都擱置證明佢隻驚係半殘品。要整就要再做過咁樣。GTA6 出咗先再睇返佢都未遲
2就真係垃圾
2玩嘅人連1嘅一半都無 2只係整合咗少少1嘅mod入去根本無乜大分別,柒到要出公告道歉
雖然2代柒
但當初1代頭一年都唔好得去邊
都係慢慢等
1無經驗大家相對體諒但2醞釀咁耐又有1嘅經驗出到黎都咁多問題就太過份
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞