[PC] Steam願望榜長期第一名!中世紀模擬城建神作! 《莊園領主Manor Lords》冇人講?

460 回覆
98 Like 12 Dislike
重諗呢隻驚點會突然咁多連登仔吹奏
佢縫合啲元素連登都少人提banished Mount and blade
原來day 1 game pass
好多年前玩過 banished最大問題係後期好難維持人數...一人口老化就會唔夠人做野死清光
留名必買
好耐冇見做得咁detail既起城game
但好似冇得升時代
廢機玩唔玩到?
點樣伏?仲諗住今日買
任務有機會出bug觸發完解唔到

D人行得慢,因為用現實地圖所以感覺特別明顯特別怪,現實5分鐘10分鐘既路可以行1個鐘
你可以話因為著全套裝備所以會行慢d但都唔係咁慢

操作幾卡手幾煩,唔少應該可以自動完成既操作要完全手操
例如搜索完自動帶回倉庫淨係第一次搜完會有
如果中間指揮過小隊做其他野,間樓又有野未帶番去就要手動指揮小隊入建築同入倉庫,所以堆大樓大商場建議幾隊一齊搜盡量一次帶走哂d野
上車有一半情況要手控,車滿左唔識自動回倉,手控完回倉放完野又唔識自動上番車,搞到我除非真係去太遠唔係寧願唔用車

香港有d區太多細樓黐埋一齊
搜要一間間點會好痛苦

仲有其他小問題可以睇其他人Steam評論
個人玩得最唔順感覺最差係呢d
應該都係city building為主, 戰鬥冇total war咁大規模不過睇落都唔錯
淨係Indie developer 一條友整隻game都值得支持
官方播試玩片我就放咗入願望清單
規模應該村鬥最多叫鎮鬥
唔知第一身比人斬死後會點
最尻屎係個鏡頭, 無得拉遠少少用自己想要既角度,
一定係拉到高空望落黎咁

到講起牆問題, 佢明明核心係起圍牆守城
但係又唔可以擴建一個個block咁去起, 會當你重疊左唔比起
都算, 仲要唔比直接由木升做鐵鐵再升磚, 想升級? 拆左佢再起過
我第一日無睇時間一玩玩過左3個鐘結果退唔到, 屌那星
frostpunk2
好普通咋喎
百英雄傳
Harold Halibut (泥膠公仔art stylepi)
Botany Manor(四五個鐘嘅解迷chill game)
呢隻

今個月算多野玩啦
我買左,伏中之伏
索狗又想出黎引戰?
payday 3真係世紀騙案,整咗隻同十年前一模一樣嘅game出嚟
好似唔錯
total war都玩到d悶
好似幾吸引
願望清單 新增於 2022/9/14
睇片都過左差唔多兩年
原來係day 1 gamepass
唔知steam deck 玩唔玩到呢
輕輕鬆鬆唔洗點用腦咁玩
steam deck玩呢類型會唔會好難?
同埋呢隻唔似輕輕鬆鬆唔洗用腦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞