(緊急求救) 我隻兩歲仔唔知呢排發咩神經一抱親佢咬人

36 回覆
0 Like 22 Dislike
未做絕育手術 而家兩歲八個月, 呢幾個月唔知點解我阿媽單手抱佢,佢就會低吼 之後就咬我媽 。
我指住佢叫佢,唔好再吼 同已經講no ,但佢都係一直吼

但我呢排去食完嘢,我諗住單手抱起佢抹嘴佢就無啦啦發癲咬手流晒血。
同埋一去梳化拎濕紙巾佢就會發晒癲追住人咬
而家一抱親佢呢諗住錫吓塊面,佢就開始吼 我唔知關唔關未絕育事?

有冇巴絲可以教吓我點做? 我真係搞唔掂。
你狗嚟?叫隻冇血緣關係嘅做自己個仔
瘋狗症呀
未做絕育手術 而家兩歲八個月, 呢幾個月唔知點解我阿媽單手抱佢,佢就會低吼 之後就咬我媽 。
我指住佢叫佢,唔好再吼 同已經講no ,但佢都係一直吼

但我呢排去食完嘢,我諗住單手抱起佢抹嘴佢就無啦啦發癲咬手流晒血。
同埋一去梳化拎濕紙巾佢就會發晒癲追住人咬
而家一抱親佢呢諗住錫吓塊面,佢就開始吼 我唔知關唔關未絕育事?

有冇巴絲可以教吓我點做? 我真係搞唔掂。

紅字呢d肯定越教越衰 唔識就搵人教 唔係教你隻狗 係教你點教狗
貓定狗?

唔好信啲人話打教會教好佢 睇性格架咋 有啲越打越惡
你做主人個勢要惡過佢
你唔好等佢覺得你驚佢咬
應該就算被咬都面不改容
手都唔縮等佢咬到攰
sh佢老味個臭閪就得
有咩問題?啲人去領養人嘅小朋友,都冇屌過小朋友個老母,都可以叫個小朋友做仔/女。但點解叫隻狗做仔女,就要屌過隻狗乸?
我屌你老母
仲唔學Eric咁樣suu佢
比d力水啦
無錢學人養狗?
唔可以打佢
想咬你嗰陣你要超冷靜 聲量都唔好過大 好意志堅定同佢講唔可以!
動物咬主人原因無非都係太縱隻畜生搞到隻野唔識分莊閒 隻野咬你地越驚隻野就越以為自己先係主人
Youtube 睇多幾集eric ko 就識教狗啦(好似係
不外乎命令狗鬧狗時聲音要低音d,唔好高音尖叫
你自己先係主人,唔準狗上梳化/床
每日帶狗行街,控制狗跟你身邊,係你帶佢行,唔係佢帶你行
建立你先係主人既關係

利申:冇養狗
1. 狗logic正面對正面係想撩交打
2. 樓豬應該氣場太廢,隻狗2歲都算大,而家識得分邊啲係領導邊啲係傻閪,樓豬屬於後者
佢老母係狗喎
有醫去睇醫生啦

我講你隻仔呀
叫佢去睇獸醫
緊火呀
比佢出出火啦
呢啲狗要安樂死,佢試過血既味, 教完都唔得要安樂死,唔好害人
問既無講係乜野狗(?)
唔同種唔同性格
處理方法唔同
有人識答先好笑
真 放狗係人帶狗 唔係狗衝你又陪衝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞