屌你老尾 餐蛋麵都未識煮 仲想賣錢

171 回覆
873 Like 42 Dislike
紅島好食過紅茶好多...但愈來愈加價
可能食得太多魚肉燒賣食壞左身體...
呢D唔會敢投訴,因為你唔知D友仔會唔會加料,
但下次唔會再去食
有餐 有蛋 有麵 齊料喎 香港係咁架啦
緊係走咗先講
有無邊間餐廳/連鎖/茶記乜鳩都好個餐蛋麵係好評㗎真係好耐無食過
痴咗線?
都係本地食肆愛護香港人
唔去深圳消費了
大部份人都要返工, 早餐lunch 無邊個可以花時間煮
唔好咁離地, 香港大部份人以往都係食街外野多, 係疫情後, 加價得太誇張, 勝價比低到太多人屌ja, 19年前呢d 餐賣20蚊, 大家預咗差, 但同樣質素今日收50, 仲唔屌爆
煮個面,煎隻蛋/午餐肉炸喎

晚餐煎個扒,你求其煲個飯倒d醬落去都一餐,有幾離地
返工lunch 1個鐘, 返屋企煮?
食得餐蛋麵, 應該唔係係晚餐掛
okay you win

我又真係冇諗過lunch食餐蛋面,我一開始係assume早餐。咁如果你lunch 要食面的,咁真係冇計。只可以出去食。

只不過,如果一般來講,你公司有微波爐的話,其實帶個飯亦唔算太困難。而且講真,你長期食出面野,好多時菜都冇條(有都好撚貴),亦唔係太健康。
隻蛋冇ok wor. 火腿睇落都冇问题,個麵煮到剛剛好。麻油係咪已经落咗個麵度啦。今時今日,45算良心價啦。
講真,由你係餐廳叫餐蛋麵嗰刻已經係on9

口味嘅野 一定有人鐘意食蛋熟啲 餐肉乾啲
太唔抵 唯有改變習慣 自己煮
一開始都唔應該去
佢啞撚左
似係有野敏感喎ching
你係咪唔受得太鹹或者味精敏感,又或者芝麻一類既野
快餐店出呢啲餐其實仲清水過你自己煮,我以前做過,都係淥麵蒸蛋煎餐肉呢啲,乜都唔落,湯粉係供應商既罐裝味粉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞