洗碗碟機

314 回覆
20 Like 31 Dislike
洗前洗後都要手動過水一次,就好卻步
鬼佬用左幾十年 幾乎標準配置黎 連大陸都開始普及

香港人仲成班食古不化又話哂水又話唔乾淨 自己洗仲快
你話屋企冇位擺就冇辦法 但擺得落既真係諗唔到有咩理由唔用
完全唔需要
依家的洗碗機啲碗碟係咪可以鳩擺都會洗得乾淨先?
有人話唔需要我會問佢點解要洗衣機,手洗都得架
超大部座地果啲可能係
座枱就算西門子都聽好多好易疊住洗唔到,有洗碗精殘留,啲碗碟有味道etc.
唔夠位,擺左無地方備餐
search rasonic j6/j6w
細細粒 用咗就3年 冇佢唔得
入水喉都唔使插 導條喉落sink去到水就得
thx, 望下先,2千頭又幾平
一定買
唔好聽其他on9講,用手洗差唔多。
叫佢地不如唔好買洗衣機,用手洗衫啦,
都係差唔多

總之,有位就必買洗碗機。買完無後悔
最撚戇鳩係啲傻閪自己冇用過又喺度發表偉倫
真正有親身用過嘅人好少會唔滿意
反而想知座枱式有水箱果啲款, 邊部OK
同養貓狗一樣,未買前屌呢樣屌果樣叫我自己用飽佢,買左就日日自己用
細部呢啲係半桶水架啦 座地式先係完全體
用家話乾淨過手洗
呢啲信仰嚟 唔用過唔會信
用過就後悔
睇片Bosch要有強效清潔區

大座個啲蒸水蛋啲蹟先洗到

唔同牌子都係有分放咩位先洗得乾淨
唔得,除非你部機好大。
鳩擺要擺得好疏。
用落覺得碟就好擺 個架可以棟喺度 又洗得乾淨
碗就比較麻煩 大中細要反轉左就右就
有冇人裝PANASONIC 樂聲牌 NP-TH1HK
機身體積 (闊x高x深 毫米)
550x598x344

好唔好用
蒸水蛋嘅碟係佢弱點
次次聽人講買完都後悔
後悔冇早d 買
其實呢啲老嘢諗法好撚多餘
拿 倒5L水出嚟 同佢講用5L水洗乾淨啲碗碟刀筷匙羹同小型煮食工具 唔洗煲鑊 再用60度熱水洗 如有水喉不斷出水兩分鐘 應該出夠5L有多

而家洗碗碟機真係 有熱水洗有吹乾 唔好話洗唔乾淨 有
佢啲粉仲乾淨過洗潔精 佢洗緊你咪拎衫去洗 慳時間同體力
why
個藍有啲卡位,你跟住人地放點會洗唔乾淨,你要疊住晒無空隙既話,啲水緊係射唔到入去

正如你手洗碗都唔會疊住晒黎洗呀嘛?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞