Mirror登紐約電視台受訪被譽為「Kings of Canton pop」

218 回覆
105 Like 378 Dislike
https://youtu.be/AoZNJh1kMtQ

正在北美進行巡迴演出嘅MIRROR,美國時間星期四晚由西岸飛抵東岸嘅紐約,第二朝就登上當地FOX5 New York嘅晨早節目Good Day New York接受訪問。

訪問環節大約7分鐘,前半段MIRROR全團跳唱與NBA球星Damian Lillard(DAME D.O.L.L.A)crossover嘅最新英文單曲Day 0,但由於錄影廠難以容納十二子同時跳唱,部份時間有個別隊員要跳出鏡頭外,但舞蹈擔當Anson Lo盧瀚霆同Frankie陳瑞輝都近乎跳足成首歌。

MIRROR登上紐約電視台訪問被稱為「新王者」 Anson Lo Ian Stanley做英語擔當

之前MIRROR接受英語訪問時,主要由Anson Lo同Ian陳卓賢負責回答,今次喺紐約嘅訪問除咗佢地2位之外,仲有「大表哥」Stanely邱士縉同Edan呂爵安做埋英語擔當,但訪問期間Edan未有機會發言。

主持之一Curt Menefee想知多啲廣東歌(Cantopop)有咩特色,Anson Lo話除咗吸收世界各地嘅音樂曲風以外,亦會注入香港流行曲嘅旋律風格,任何人都會欣賞。之後另一主持Rosanna Scotto話要「搞事」,於是問MIRROR邊位成員最跳得,Stanley就話Just near you,再指向企喺Rosanna身邊嘅Anson Lo。Rosanna又問MIRROR邊位成員最唱得,Stanley就話Also near you,今次就示意係Ian。但可能大家都一時走神,Rosanna以為Stanley指嘅係佢,Rosanna有啲唔明就話”...like what?” 。後來主持Curt 打圓場,仲叫MIRROR第時更受歡迎時唔好唔記得佢地。
好尷尬
真係衝出香港,好勁

笑了
一聽撚到Ian Chan 係咁係度actually actually
我就熄撚左了
好撚冇禮貌
連登仔嬲到爆血管
連登又準備反反反
夠膽就寫信去投訴,唔好喺度得把口
條片下面d comments 全部都係thank you fox
Bot 嚟
其他人啞左
平時ak lokman衝出嚟
呢家有大表哥
呢班友柒夠未 依家美國都知香港樂壇垃撚圾啦
英文 actually 係指正唔啱
公司D鬼仔認同老細講野 都係講actually
點睇?
典解無左肥薑
你為佢地自豪?你有份?
佢一出聲會let兩位住持shut up
笑撚死人咩
mirror係香港樂壇最後希望
係咪即係算沖出咗國際

個個都咁柒 型啲鬼妹實濕撚晒
人氣嚟講都係嘅,其他我就不予置評喇
佢哋啲廣告全部一尻樣
究竟洗幾多錢?
面皮果然厚
連登:畀錢買返黎,入白宮見到敗登再講
本土黃圈勝利日
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞