幪面超人史上邊一個最勁?

291 回覆
5 Like 88 Dislike
因為25複製左decade力量
呢個特性真係好悶
一隻decade唔夠又整多隻可以用其他rider既能力,但就算佢用到,對打最多都係平手咋喎
你自己睇返上面堆設定啦
單係因果律已經立於不敗之地啦
放心,沒有最7,只有更7
阿妹去咗邊?
貴到癡線
decade 的型同型,只限激情態 同打柒時王個陣
只限逢魔

常態太廢(包括套電影),成日被 decade 打柒; Grand Zio 被 G 4 打爆
Kuuga Agito 果啲都有啲黑暗feel
去到decade同之後果啲變晒兒童向 變身腰帶膠到
時王計晒架喎

拉打愈出愈柒
條腰帶愈插愈多玩具
有冇撚講錯
算啦,死忠永遠有藉口護航
時王逢魔有令和力量,逢魔冇
到令和十年就會幫佢加返有架啦
decade腰帶都由白轉粉啦
仲zio同decade?依家legend啦
其實自從DCD開始可以用其他拉打既力量我就好唔中意拉打
DCD 同 時王 都係破壞哂一個拉打只有自己世界觀既原則
仲要醜化本身個拉打(e.g 真人變武器, another拉打)
d劇場版為左推新一代拉打變哂新舊拉打合作都好難睇
e.g 係W風都無啦啦出現底褲佬OOO
全部拉打變哂為賣玩具而生
都唔撚係講故事
比人話老屎忽都要講真係新不如舊,
好偶然先有佳作 e.g 鎧武同build
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞