四門棍波有咩選擇

152 回覆
4 Like 23 Dislike
Swift sport
全原裝,無改過都咁大咬?
唔好相認住
佢巡航都3波5000轉
都話踩果時

其實掃把佬出左名大咬

加上我平時短途市區多
都話踩果時

其實掃把佬出左名大咬

加上我平時短途市區多
改完嘅STi入油貴過超跑
成日揸就對自己好啲,加少少前期fk8算啦
fk8好多車行放…信唔信得過
啲人換車啦嘛
私放好小….係未出牌果d
吊高咁耐
再唔賣冇人買
focus 既1.0 dct + turbo 好適合香港用,換下tyre, 左穿右插得閒片下都夠
1.0 你講緊Fiesta
本身睇中focus ST, 依家又有新WRX.
新車嚟講請問兩部油耗差幾遠? 唔踩斯文揸一半公路
sor, 原來1.0 UK 先有,咁2.3 focus 囉
一部hatch, 一部房
一部頭轆, 一部AWD

好似冇乜可比

同埋認真, 呢啲車真係唔好諗油耗啦
300k
不如話搵部水貨Panamera棍
講小小sti既心得。其中一個ej25 壞既原因設計缺陷。Ej25中缸行開放式水路,缸體強度較弱,容易破裂。
因為係水平對置關係起散熱方面稍為差,過熱都係另一個常態,過熱離唔開燒簪口、爛活塞環,爛瓦片,燒簪口還好,燒活塞環,燒瓦片,十成八九中缸都要報廢。所以一定要有水溫錶,睇住踩,唔好過熱。
10 架ej25 7架都燒機油,一撚定要定時check機油,冇機油過熱第一樣野一定係燒瓦片,最好買定支放後尾箱,已備不時之需。
如果要入手一架sti ,最好係原裝(唔計改喉),通常tune 左引擎果d短命好多。檢查吓機油蓋,同水箱有冇d渾濁物,有就可以走人。低擔杯士都檢查吓有冇破裂,要換人工費好貴。
保養,check 油水做齊做密啲唔好改車改咁盡,都唔會有咩大問題。
evo9
鹿頸串燒完之後架車有陣柒味
Sti 整起上嚟都幾肉赤,fk8可能冇咁貴
暫時擁有Fk8都接近3年 又真係無野要整
係試過波箱油底漏油 不過整返都唔貴
襟屌爛砌 不過好易拎到驗身服務
想換架白色20年尾期…..未出牌日水47萬吊唔吊得過?

燒簪口、爛活塞環,爛瓦片,呢啲情況買車時容易檢查到嗎?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞