盧宛茵拍劇被針對彈戲屎:啲戲唔係咁做㗎嘛!

215 回覆
196 Like 12 Dislike
本色出演
真心成個畫面出左黎 個導演無野啊
自己on9話人on9cctvb待遇幾差幾撚刻薄你真心唔知?秋官有名有利唔愁衣食駛撚咁樣比人虐老?
有無聽劉江講過無線同viutv拍劇待遇比較?
但徐榮啲佬味好正喎
身型又fit
做大帥哥畀gaylo 摸果陣 我J左好多次
佢永遠都係得一個無辜樣
劉華出名做咩角色都係華仔
咁無其他人講,得佢講,咁都當佢理直氣壯,如果最後個導演或在場人士出面係鏡頭前回應,會唔會係其他人身有屎呀,因為理虧唔敢回
Viutv 拍出黎個堆咪又係爛到仆街
平時屌人服從權威做狗,而有人敢言又鬧人點解唔忍氣吞聲做狗俾人侮辱,你都on99 年紀大既人至最無所謂,唔順氣就屌出聲,仲忍?吞埋啖氣落棺材咩,我係佢直頭係片場指撚住個導演個頭黎屌,搞撚到佢成日廠期都無埋
明顯佢強調係對方態度
傻閪用秋官同劉江比
仲未柒夠 人地拍套viu咁小事就爭住打飛機

講到秋官唔想拍tvb 上門揾viu拍戲咁
Viu fans真係戇鳩鳩
傻閪用秋官同劉江比
仲未柒夠 人地拍套viu咁小事就爭住打飛機

講到秋官唔想拍tvb 上門揾viu拍戲咁
Viu fans真係戇鳩鳩
早幾年個套Joker啲戲都幾屎
以前個模式 似成班人夾戲
算吧啦Tvb做得導演嘅 多數都無學識
無文化 大部分中學畢業就入去捱
捱十年八年做到個導演
就會以為自己高人一等
其實都係一個粗人一個
有料出咗去拍電影啦
洗留係間就收皮嘅電視台
合理先得架 你點解釋呢段戲
Madam呻到停唔到,「最好笑最嬲一次,劇本係寫設局,我被家傭潑水,好讓飾演新抱嘅陳煒有機會甩身走人,咁我就追上去話『你咪走你咪走…』但導演竟然無理取鬧,叫我企定定畀陳煒走,黐線!完全唔合情理,佢根本就冇演戲細胞,我嬲到幾乎爆粗,反問『你想點呀?完全唔啱嘅,係咪企喺度,溫柔叫陳煒你咪走呀?』
解咩釋
導演咁拍得有佢道理
可能佢就唔想拍到咁老土
套戲唔掂導演自己受番
定係你睇過片已經?
就算你作為觀眾
睇過覺得場戲唔掂你再屌都得
啊姐依家直頭係擅自改戲本
呢啲演員係荷里活一野比人炒咗
就係你地啲比面老屎忽文化
令呢行甚至各行各業都唔尊重個階級制
邊個有份量就可以打橫行
你咪話,聽過當年秋官喺亞視拍諸葛亮一樣俾導演玩
官人我又要
呢個真係入型入格既外母樣
出面好似無乜聽過電影導員會咁對演員
係唔係得Tvb會咁
有無人講下
但上面既林峰我覺得係最好戲時期尋秦記真係顛峰好正

下面靚仔有左偶像包袱好多時演技好似chok出黎咁
有合理懷疑個導演係連登仔
睇唔順眼d 老屎忽行為,以為自己係前輩就咩都啱
D 後輩唔敢出聲話佢

所以係咪都屌左先,
但自己又唔夠料,屌埋d on9 位,又講唔出人地應該點做,得把聲
就算同事之間鋤鳩
唔關你事都唔會出聲啦
真係正義超人呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞