YALE 電子鎖超級伏, 保養超級伏, 千祁五好買

50 回覆
83 Like 28 Dislike
YALE都敢用,歐洲價錢淘寶質素。
Yale 機械鎖就得
電子鎖就。。
555555你老母
用左yale四五年 無壞過
三把都係官方CRG 裝 中文好似係金來仕
態度都好
不過舊款啲電又係用得好快 又試過一兩次撞到手把防盜誤鳴
但新果把luna pro+ 人面識別 用左年幾一啲小問題都無 又可以連apple home 用得好爽

Yale電子鎖唔係唔得
不過佢有啲係大陸代工唔係用yale home自家apps
自家assa abloy出個apps好好多
鎖芯用料一直都好過samsung果啲
但software 真係呢幾年先追到
屋企個Samsung電子鎖用左十年都無壞過
所以啲買門鎖嘅地方係比較鍾意人哋買新門
冇咁煩
Lockly 或 Philips

但係留意番Philips 唔好買水貨,如果係水貨有機會某啲功能用唔到
其實我未聽過香港有邊間售後係好
香港連Apple售後都外判埋出去
我仲以為Yale 好好。。。

用緊switchbot lock. 簡單唔洗搵人裝😂
但yale 係鎖嘅大牌嚟…
本身諗住買Yale用諗住幾好,好彩見到呢個post😂 都係買返其他牌子穩陣巴打有冇咩牌子推介
耶魯咁撚伏都買
用咗十幾年Samsung 都冇事 不過遲啲都想換 唔知邊隻好
馬爻五刀
屌你1999睇到好辛苦
又5又泥 而家過氣MK都會上連登咩
我又幾好彩 把yale鎖用咗10年都相安無事
用左7年電子鎖都無問題
拆舊鎖果陣都有個窿仔
師傅都一早講左同埋俾埋解決方案
因為本身對Samsung有嚴重偏見
果時搵哂Samsung 出過事嘅電子鎖新聞
又輕機又易俾人爆鎖,所以對Yale無乜投訴
唯一投訴就係讀卡成日讀唔到要拍多一兩次
用咗10幾年Yale
準備換
睇緊Kyle or luna pro

有冇人有經驗?
因為Aqara D200 完全啱要求又唔係好想用
我用緊樓主圖個款,用左半年......
用鎖用電子已經ON9
真 要用指紋開鎖真係麻煩 望住隔離要係個袋度搵鎖匙開門 其實仲方便。以家唔使再帶鎖匙個人好空虛
恰9你女人
x2 , 報東張啦
Luna pro+人面無鑊氣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞