2023 Summer Internship/ Placement (31) - 頂多陣!

703 回覆
4 Like 4 Dislike
有冇人知blackstone non-investing interview問咩
值唔值得defer去做?
有冇jd睇下
咪玩啦 big4 summer咋 你估大行有return果啲summer咩 空白CV得果半頁寫下興趣呢啲柒野都入到 其實係運氣問題
到我叫返你咪玩啦, big4 summer 鬼會易到咁,一張空白 cv 寫得半頁 experience 同興趣就打發到 hr 你以為 in 茶記侍應呀?

無能力確保成果既人,先會強調運氣因素。big4 已經好易,求你寫得正經同齊整就得,更加唔應該講運氣因素。
事實係真係咁易 叫你唔好將自己努力睇得咁重要唔代表叫你唔好努力
如果呢個係你成功既 formula 咁我都尊重,則我地見到既係唔同事實,冇咩好互相否定。
For 多數人我都只會強調執返份正經整齊既 CV,呢個係最可以保障佢地既 advice 。
HSBC placement in完一個禮拜未有offer係咪收咗皮
冇咁快 7月開始你預6月頭前
有冇房署intern 消息
上星期hr打過嚟之外無哂聲氣
想問有幾人係year3仲未有offer
自問自己cv都ok 三大bba 返過銀行同MA intern
連big4 apt test都收唔到 好灰
企業內地與海外暑期實習計劃 2024 hv any news ?
好大可能係你CV問題 係咪唔識寫CV阿

都係識人第二日收offer
好徬徨
Year2嗰陣得啲start up intern experience都收到big4 offer
應該係你份cv 寫得唔貼近job duty同firm culture
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞