有無吸塵機械人介紹 (4)

118 回覆
0 Like 0 Dislike
冇用過,第一部用就m30s, 部機好靜, 靜過Dyson, 最嘈就係返基站抽塵落袋

建地圖搞一搞 , 地下多雜物佢都避黎避去好咁

佢過水只可以set 15平方米或每一間房拖完流布換水, 我覺得有時地下唔夠濕, 下次setting用大水先
試埋烘乾布係咪真係work
我都係物色緊第一部洗地機
我用唔到拖地 英國D水太硬 會收曬成部機收

淨吸都得
巴打點解揀m30s 唔揀m30pro
平少少,同埋新抹皮會伸出黎,
但好似pro 有AI cam 認野好似好玩d咁
我有D驚仲要個個牌子都係大陸
有無唔係大陸牌子既機推介
X10+ 除左吸力外仲有無野差過x20+呢?
反而個熱風烘布功能係咪必須?好似x20+同m30s都冇咗熱烘
M30S 有熱烘,
我試過一兩次, 基座吹風, 好細聲, 我伸隻手入晒去都FEEL唔到既風力,手會FEEL到暖暖地, 唔怪之得佢要吹兩個鐘. 以為會好好風筒咁吹

btw 我係擔心佢食唔食電, 但佢咁吹法咁雞, 應該唔會好勁

買呢部, 應該係為左佢個機械臂伸長去抹個邊位, 其他野可能M30PRO好D
想請教大家x10+ vs x20+ 會點揀?
Ching暫時用落有無邊part覺得不足?
香港用係咪下載番官方app, 轉番大陸地區就正常用到?
Thx
轉大陸就ok了
佢避野ok, 但佢唔會show你係咩物件?我見有其他機會show 埋你係咩係地下, 定M30 pro有

2999其實冇投訴了
大陸版d洗地機有冇鎖區?
M30pro show到
但意義不大
有都好既,但二選一 , 機械臂好似好d
但基站好似都有唔同 , s 好似細座d
取決於m30s其他野係唔係用仲緊x10+嘅硬件
如果係的話分別我覺得都幾大
如果係升級嘅用家,再等小米下一部好過
佢下一代應該會抄埋dreame個洗布盤
我又再share下m30pro先
我依家用左2個月有多,最近拆件咁拆落黎清潔
發現佢個掃會圈晒d頭髮去2側,不過只要拆左2側個鎖,都容易清除頭髮

個底座盤都可以成個拆出黎洗

So far我都冇投訴,真係幫輕到我

係吸塵好嘈,依家我都會等屋企冇人先開機

另外就係污水箱一定要落清潔劑,有一次我冇落,過左幾日倒水,臭到我想嘔
比較關心m30pro個熱烘功能 係咪真係完全吹乾到?
同埋清潔劑你哋用開邊隻 係預先倒定落去先當防臭?
你哋係咪都係每日一吸一拖?
m30s 暖風吹得乾
但我兩邊都唔敢落清潔劑
其實我冇專登等佢烘完再拎出黎睇 不過我大清潔拎過出黎聞, 又冇up味臭味 我估都OK? 不過我set左烘乾3hr (app可以set 1,2,3 hr)
清潔劑我都係跟D巴打建議用緊AXE 份量就隨心
污水箱我依家倒乾淨之後會加少少清水+AXE
清水箱就加滿清水再+AXE

我多數set每日5點左右1吸1拖 有時中午會吸多一次 咁我返到屋企就岩岩地下乾曬, 仲有少少AXE d 味 成個心情會好好

係角落位就靠自己吸 我依家都係用好細部既吸塵機得閒就吸下咁, 大吸塵機已經好耐冇出場

PS 我屋企2個人住 冇寵物 大風食塵

希望幫到大家
係,但同一次會揀掃拖2次
清潔劑可以落邊隻? 污水果邊應該限制冇咁大?

反而想知清水可以落咩。。。。
巴打你係香港用?洗唔洗VPN?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞