有無吸塵機械人介紹 (4)

119 回覆
0 Like 0 Dislike
即係行貨只有小米&ecovacs揀
咁我揀小米算
知唔知其他牌子嘅台灣model,係咪香港一樣用唔到?
未用過小米,不過ecovacs掃唔到邊位,t30得又冇出
台灣電壓唔同,轉比較麻煩
近幾年幾乎每部都係掃拖加集塵
冇既不如唔好用
部部d邊位都係掃唔晒
就算最新出dreame x40pro同小米 m30s都只係會比較乾淨
邊位預自己間唔中補一補去吸下啦
係咪得小米有剪頭髮
香港嗰啲都冇
都叫巴打你order落嚟
屌米 m30pro 就係個座cut, m30s就係部機刷頭cut
第一次用自動吸塵機 我其實開頭睇左好耐 可以簡邊部
追覓真係公認最好 (可能俾得多錢做PR啦) 但佢鎖區 買VPN長期連中國又煩 石頭係又舊MODEL又鎖區

宜家小米真係最簡單 又好用 佢個AI識別真心做得唔錯 自己上地毯即轉MODE吸 又識救自己 暫時真係無咩投訴

果堆咩角落吸 其實我唔太CARE 英國水硬我又用唔到拖地 試唔到 但純吸塵計 真係好好

真心 用幾年換下一部 到時真心唔知中國堆自動吸塵機又玩左d咩出來 宜家已經好撚勁
你係咪全屋地氈?
淘寶係咪得小米轉區後係香港都用到?
Ecovacs / 石頭嗰啲係咪用唔到?
屌米 應選國版m30+ / m30s 還是港版x20+ ?
我諗一係m30s一係x20+
X20+唯一好處係有咩事可係香港維修 同一定唔會用用下有咩鎖區問題
而家又想買 ecovacs x2 combo
會唔會kick 頭髮 同埋ai 係咪比較蠢?
會kick,一星期左右要清個底
x10+係咪好過新出嘅x20+?
x10+就有2小時熱乾抹布 能夠識別地氈 而且問過職員話 避障礙物準過x20+ 官網用優惠後價錢同x20+差唔多
x20+就得4小時凍乾抹布 仲要機械人機身冇水箱 雖然吸力大d但吸頭髮同塵嚟講分別係咪不大?

就咁比較之下 睇落好似x10+完勝?心大心細諗緊買邊部好
幾千蚊買部嘢返嚟壞咗或鎖區用唔到就喊都無謂
吸到塵抹到地就夠
等下個月頭x20+有冇優惠先
但熱烘好似係必須?
小米正版淘店可以買m30s了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞