沙巴亞庇遊記

352 回覆
32 Like 7 Dislike

我陸路入境,宿時淨計巴黎

住hostel 5晚$7000,門票 $6000
不過有d時間重疊左,會賣番d飛出去

主要睇花劍,滑板金牌戰,女足巴西對日本
之後睇後買唔買到 何200米決賽,想睇佢囉牌

市內交通好似到時免費,應該整體$13000內掛
正,聽日飲
cls hostel 一晚1400
一炮過玩,人生有目標追求,你又做到係好幸福既事
所以我咪羨慕囉
good luck

上年九月去行落雨攻唔到頂

前一日後一日D團都順利攻頂
依個時候airbna太冇保陣,除時坐地起價,酒店就真係$4-5000晚
每個人都有自己既路要行,學會珍惜所有,我地講緊點玩,世界另一邊就打到仆街
係囉,沙巴酒店平到笑,正經4星三四百有交易,反而hostel 度度都差唔多價錢,住酒店仲抵
我係三晚加埋$3xx,酒店都有咁平?
咁多場奧運夾埋6000?住宿好貴

我7月都喺歐洲,但係冇錢睇,呼吸都好貴,直接跳過法國

隻粉紅色 粉得好恐怖

路面係會咁

入左個商場涼下冷氣

成個葵廣咁
有d飛好平,睇波最平24歐/藍球50歐就有
係獎牌戰同座位少既比賽貴好多

其他城市都有比賽睇既,果d住宿就正常價,里昂hostel都係$3-400一晚,ibis都好似$6-700一晚

你7月會去邊?

都幾吸引

平過水

底層係超市同百貨,d職員都係講普通話/韓文

好恐怖既色水

張相影得唔好(牌上方),因為無啦啦有個角落係有個人收銀,但係又冇路出去
留名支持
疫情前去過,呢度好似十年如一日咁,輕輕鬆鬆休息幾日係幾唔錯
睇天氣預測日日落雨 好難捉摸
你都會去其他城市睇埋?

陸路去其他地方走咋,我都幾期待西班牙
我出發前睇天氣都係落雨
是,我歐洲最中意西葡,你西班牙去邊?
馬拉加 >西維爾>馬德里 咁行

另外有個叫 卡塞雷斯caceres,係權力遊戲dragon of house取過景
馬拉呢啲商場入面嘅飲品好多都奇奇怪怪、甜到瀨尿,諗起嗰間開到周圍都係嘅Tealive,冇糖都係甜的,幾平都唔想飲,淨係會去Kopi店叫冇糖飲品

唔知咩市場,現場幾有feel

勁大煙,燒緊海鮮,冇睇幾錢

d香料幾吸引

衛生環境真係唔太理想

想要咩色都有

太多積水

依d想試
三四百一晚,都有唔少選擇。我上次差唔多午夜先到埗,求其住一晚 holiday inn express,400左右,其實都幾企理,住得過。第二日先轉去5星
黎緊都去 可唔可以釣魚架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞