有無兄弟玩美股/港股期權

459 回覆
5 Like 45 Dislike
上youtube 睇左好多同期權有關既資料
期權好似 唔洗好多錢就玩得
小弟實戰經驗 = 0
想睇睇有冇兄弟用緊期權搵錢,真實其實要幾多本先夠玩同stable 。
同埋一般等幾耐先有錢收 ,定玩期權一般都要等
之前有個post 係1000usd 打上去可以睇睇
試下模擬倉先啦
有冇個post 名 lol
叫之前有個post 1000 usd
預左啲錢輸晒就得了
個post 有D亂,同好似賭博成份好多咁
條友幾勁 學下佢D option strategy 佢有做short side , long straddle
實測用$1000鎂玩tqqq/sqqq option 可以去到幾盡
https://lih.kg/3218408
如果你學既話down 個thinkorswim 玩下 學下野先
用美股同美期指期權賺緊錢
不過係short side
想知再講
想stable唔做定期或者買債券?
係咪要好大本
因為 。。。。
窮 => 本小
哈哈哈
孖夠100股NVDA
再short call
想問下大家做covered call 通常做幾耐
100 股nvda = 878 x 100 = 87800 usd
買埋short call 都 接近 100000usd 太高成本
本細又要想穩定收入就去返工啦

本細又想靠股票/期權賺錢就唔好追求穩定啦
你預你開頭都係做人地點心

任何期權都同人對賭, 而且唔係公平賭局。唔好話新手, 大把人玩左幾年都唔係好知點賺到錢
1000美元你有冇?1000美元已經可以買債券製造穩定收入但係得4-5%你又會嫌少
每樣嘢都有trade-off,如果你想賺多啲就唔會穩定
其實都ok 可唔可以講多小小 點樣一個月4-5%
美債一年4-5%,唔係一個月

如果穩定做到一個月4%,你而家擺50萬落去,20年後已經有60億
萬幾蚊港元一星期賺$50鎂,年化700%+ 左右
井飛少少
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞