【集英社】Jump Comics 討論區

964 回覆
27 Like 7 Dislike

主要分享出自於以下雜誌既漫畫情報
E.g. 單行本封面、宣傳PV / MV
少年Jump+
週刊少年Jump
週刊Young Jump
V Jump
Ultra Jump
JUMP SQ

週刊少年Jump 新連載3連彈
WJ20號 (15/4出)
『願いのアストロ』和久井健
代表作:東卍

WJ21號 (22/4出)
『極東ネクロマンス』 那波歩才
代表作:APOLLO、Aliens Area

WJ24號 (13/5出)
『さいくるびより』 小林おむすけ

https://youtu.be/ZXhkny44bCs
和久井健過檔去集英社

宜家Jump係唔係無皇道漫畫接班 咒術就黎完,但好似無其他連載緊嘅有潛力接班
睇個款似係
依家仲要出一大筆錢請東卍作者過檔
BTW 相比起講談社同小學館,個初版數量依舊離譜
3/2023 - 3/2024
咁多年Jump好似未試過咁斷層,但宜家真係無一套有潛力以前成日留意一啲有潛力紅嘅皇道漫,鬼滅同咒術我都好早已經睇緊,宜家真係無事
4/2023 - 3/2024
雖然唔係好關事,不過有冇啲短篇啲嘅漫畫介紹 (我意思係指可能一兩本單行本嗰種)! 最近睇過《All You Need Is Kill》覺得好正,有冇啲類似嘅由小說改編嘅漫畫介紹
WJ 4月新刊

咁快玩完
明明頭兩話幾好
後面係咪比編輯搞衰左
Jump+ 4月新刊

SQ 4月新刊
羅馬浴場出咗續篇
有興趣可以睇睇,依舊超有趣
少年Jump+連載,逢星期二出
聽講依家少年Jump+好睇過周刊少年Jump
近年有趣嘅短篇漫畫
章魚嗶的原罪
驀然回首
再見繪梨
『坂本Days』 ORDER PV
https://youtu.be/QI4N-A9wQdk
藤本樹嗰兩本我都覺得幾好 多謝介紹啊
順便提一提
『琉璃龍』已經移籍了
將喺電子版WJ &少年Jump+隔週連載
22/4出第12話
和久井跳槽,又黑道
今次醒啦,一開始就撈埋超能力要素
想點亂吹都方便
呢套好似比芥見推薦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞