DONKI擴張過快 亞洲每店盈利大跌

411 回覆
200 Like 11 Dislike
聽之前啲員工待遇依間嘢仲閪過惠康百佳
又多香港四洲行貨魚目混珠,啲新鮮嘢好似就過期咁,執柒咗佢啦
貴啲,屈人寺萬寧多啲優惠
咁我唔好幫襯藥房
aeon 旗下topvalu真係世一 有隻9% 斷片酒真心扺飲

一罐飄 兩罐搖
打折
平就唔算真係好平
但係方便就真嘅
500ml $13.9, 請問日本賣幾多$? 其他薯片小食也十分高質
啲野食貴,入貨果個buyer成日入埋啲舊貨,人地aeon759啲野仲新過佢,完全無晒特色。
成個場又無staff,係日本都會見到啲店長做野,香港啲人都唔知去晒邊。
利申:已走嘅小薯仔
日本國內都大部份係中國貨喎
大家又去日本shopping?
所以我都唔明點解d人成日話去日本買唔好
買包日本米唔通又飛去日本買咩
仆街屯門分店無撚咗小朋友購物車,即刻唔洗買
買蛋去aeon,買牛去街巿,零食759
有時行李未爆重量真係會去aeon 買包珍珠米返香港
D貨放到密密麻麻 。入過一兩次都唔想入
賣d野都唔Q同
截至去年6月止,PPIH行政支出佔銷售額比例為35%,高於北美的34%及日本折扣店的22%,而日本超市則是28%。

講到明係行政問題
高過日本7%

啲利潤係使左去果班坐住個腦既人到
所以先有賣得差既感覺
前排去農場見到隻驢仔,忍唔住唱Don Don Don Donkey ,隔離d小朋友立即跟住唱
所以香港donki個對手根本唔係日本
而係aeon、一田、759之類

Aeon啲嘢普遍都平donki少少
真係無得傾
Donki呢啲大仆街,賺大錢嗰排cut福利
執哂佢就最好
你唔識行啫 停車場有通道出到去donki嗰層
仲要瘋狂加價
我覺得佢真係一個城市一棟Donki就算
佢而家搞到Donki好似只係吉之島2.0咁
明明喺日本接近百貨公司咁
佢啲熱食勁難食
反正都係,去英國開
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞