惹官非女星林穎彤再進修小背心溫書好吸睛!童年坎坷曾隨母乞食 近年忽然富貴?

71 回覆
6 Like 50 Dislike
現年31歲的林穎彤(Bella)去年與緋聞男友鄭雋熹因涉阻礙公職人員及在公眾地方作出擾亂秩序的行為兩罪,同被落案控告,目前暫停了幕前工作。林穎彤趁空檔報讀了香港大學專業進修學院(HKU SPACE)的「應用營養學及營養補助劑基礎證書」課程。林穎彤日前在IG發文,為考試到圖書館自修室溫書,不少網民大讚她的背心Look吸睛。

官司纏身的林穎彤雖然暫停了幕前工作,生活亦未有受到影響。近月林穎彤學以致用,她化身林姑娘拍攝「林姑娘教室」教大家有關食物的營養及應用,放在其IG供大家收看。日前林穎彤在IG發文,寫道:「就快考試心仔卜卜跳,緊張~~我閉關溫書中,倒數兩天,考完會覆返大家所有信息留言,多多包容。#幾多年無去自修室#希望到時唔好抽筋失憶#全部植入我腦袋唔該!」

網民斥林穎彤「罪過」?

從林穎彤分享的相片上,看到戴著口罩的她,穿上她的招牌小背心,用心地溫習,更不忘舉起V字勝利手勢,不少網民在林穎彤的帖上留言為她打氣:「加油!輕鬆過關」、「加油加油!全部炸入你腦袋」、「終生受用!自己及家人受惠。加油」。不過也有網民笑指她穿得太性感:「唉啋!著到咁性感,露咁多白滑肌膚,叫其他男同學如何專注溫習呢!罪過!罪過!」、「明星即是明星,小背心是招牌少不了,希望妳有一個好成績。」
讀呢啲廢科有乜用?
出親關於佢嘅post必然有個「乞」字
佢坐隔離真係會偷望
31碎 早抖啦
呢條女除左負面新聞 係無其他新聞
平時墊幾多
又想出黎做下星級營養顧問掛
或者做 減肥KOL囉
豆豆去咗邊?
試都未考唔知pass唔pass 咁快去拍片教人
等於未考到車牌 拍片教人揸車
令人難以集中
仲hd
有冇露腳
人哋班𡃁仔係圖書館溫DSE
呢個蠢女人去圖書館溫hku space 考試,又著到咁少布,擾敵都錯目標
正一損人不利己
基礎證書,乜都唔係
又另一條出路
有咩咁廢
佢人生真係幾坎坷...已經唔去食有錢仔....但最後連條仔都去食左富婆
KOL賣廣告有多個title sell
狙擊 仆街穎
夠大學讀專科果班人爭?
西面bella
好過無聲氣
咁羅冠聰果科呢
大巴大巴刮佢
人地進修係讀Master, 最少都學士degree level
佢讀基礎證書
即係低過dip / HD
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞