原神(25)

294 回覆
9 Like 40 Dislike
搞清楚個元素機制就得

今日呢關打得好爽
上龍下仆
想問如果無升班神係咪唔使抽僕人 我上網見隊隊都有佢

或者有無下位替代?
升班神 > 抽僕人
五月可以星輝換一個
呢隻遊戲 加攻擊力嚟講
真係冇取代 因為早期做壞既角色
等換或up
鳩up 之後火國有機會多個選擇
配夏沃雷打超載,配行夜打蒸發

我覺得班尼特個係僕人隊用途就係得幾下大數字,冇想像中咁大

係大世界僕人夠力清怪,亦冇可能只企喺班尼特個圈度;深淵同樣道理,作為玻璃大炮你好難企喺班尼特個圈,而且班尼特會幫自己掛火,僕人俾怪打反應好易俾秒殺,唔死都因為殘血而打斷晒成個循環
有班冇班其實幾大分別
僕人食攻擊力食太誇張
萬班唔帶 分別大好多
不過班太多缺點 但係又唔可以唔用
個攻擊力加成真係取代唔到
米哈遊可唔可以buff返D舊角色
6+5神里都冇0+0仆人咁勁
黎緊深淵仲要12層上下部都有冰怪
神里打條撚咩
抽左滿命仆人

好玩過水龍好多 大招有爆發 一鍵黑屏bug
buff左你仲會抽新角咩?

現實就係需要不斷課金去抽新角
隔離鐵道就有
我唔覺得原會buff
最多開多個本體新既角色
同埋冇辨法 期期都冰風
冇環境 點打
除非4.4沉玉谷隻獅子入深淵
冰好好打 否則繼續收皮
永凍都惡左一段時間
我物理隊表示期期都機械 屌佢老母
ez
先唔討論主流PVE 抽卡game 直接Buff 舊角係咪真係咁多、米記出新角去Buff 舊角嘅力度夠唔夠、以及神里隊同僕人隊嗰DPS 係咪真係差咁遠呢三個命題

印象中巴打應該有抽到芙芙,今期上半神里配芙芙應該係隨便打

我自己嘅組隊係申鶴、芙芙、神里同琴,命座除咗琴4+1,其他都係2+1,上半垃圾操作,神里有一半時間都係被擊飛,都係45秒左右打完,0+1/0命4金,分半鐘應該都可以做到,巴打你6+5好難30秒之內搞唔掂

12-2個冰封組曲芙芙一個普攻就可以用荒忘破冰,之後正常練度6+5神里10秒內點都打得死啩

12-1 同 12-3 絕對係神里優勢區,而且啲怪癡得幾埋,唔用萬葉聚怪,靠走位引怪應該問題不大,個操作都係芙芙上水開大增傷,走位申鶴EQ凍住啲怪,琴/留雲觸發風套,然後神里輸出,6+5神里好難唔一輪過關

不過如果冇琴冇留雲做風套增傷,而係用其他奶做補血位,0命神里分半鐘打完的確係有啲難度,但真心冇完全打唔到咁誇張
另外巴打有機會係講緊上一期深淵,上一期12層下半神里應該係好輕鬆,唯一難點12-3打岩盾機械人,6+5好難兩輪帶唔走

貧民隊
楓丹機制打12-2冰風
終於有明顯作用
呢隻野住左咁耐深淵 依嫁先黎搞機制

2命
真·三體人:1+1龍,2僕
尋晚小保歪左應該唔夠石追 下個大保應該抽尼路玩種門定申殼玩永凍?

傳聞下個patch 新深淵要3隊 雖然我12層仲未過到
我個人就建議妮露

新深淵有試用同用朋友嘅角色,應該會易過12層
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞