莊思敏自揭與前夫政治立場不同致離婚 強調一個中國很重要!

125 回覆
11 Like 277 Dislike
馬華不嬲最好笑
精神中國人 但連中國國籍都冇
嚴格上呢條友
係杜拜王子 祖師爺

N年前開始
就同"大馬拿督"呢4隻字 形影不離

細個以為大馬拿督係咩總督, 港督之類
後來知道
即係佢老公拉得
由細到大 都只係覺得
佢老豆塞左好多錢

1.個樣 客氣少少都只能夠講平平無奇 (佢個妹都係)
2.娛樂版不停用大馬拿督洗板
有得屌想屌
出力地奶呀奶
馬來西亞就係中國嘅馬拉省
係統獨問題
你老公見你蠢炸
jpex騙子莊思敏
同杜拜周街都係王子一樣
公開篤灰前夫係「台獨」份子?最毒婦人心
又要講一個故事:

管仲病危,齊桓公問管仲邊個可以接手相位

齊桓公問易牙、豎刁、公子開方等

管仲話:

易牙烹煮自己個仔俾你食,泯滅人性。一定唔可以用

豎刁自宮而表忠,唔合常理,一定唔可以掌權

公子開方背叛自己故國同家人,欲望必然更大。應當遠離,若重用必定亂國

齊桓公冇信管仲,奸臣當道,齊國之後衰落

所以一個人講啲根本唔合人倫嘅「大義」,必定係巧言令色,唔可以信
外國勢力
呢件野邊會有人忍得到佢
呢隻馬拉鷄對波假撚到
禾哋九十個立法局同三屍十一煱、三慢黑驚、十八慢公墓狗排曬隊
咩政見既人都唔會頂得佢順
我唔信
咪係
申請特區護照放上網
做個堂堂正正中国人
大馬果邊知立即取消馬國國籍
連申請退出都唔洗

依據《馬來西亞聯邦憲法》第24條文,如果聯邦政府確信任何馬來西亞公民已經以登記、入籍或其它故意及正式之行動(婚姻除外)獲取他國公民權、故意向外國申請及行使任何包含在該國法律、相當於公民所專有之權利、在外國任何政治選舉中行使投票權者、申請或使用他國政府所發放的護照,聯邦政府可剝奪該公民之馬來西亞公民權。
奶共臭閪搏流量只可以講呢種topic
又岀嚟扮愛中國刷存在感
其實莊思敏2022年宣布離婚後曾向傳媒爆料,指婚前Brian曾協議搬到香港或內地生活,以解夫妻相思之苦,惜男方一直「拖字闕」放不下台灣的生意,加上疫情分隔兩地令兩人爭吵不斷,她認為既然解決不了問題,惟有忍痛離婚。莊思敏亦曾在吳若希的YouTube頻道上說,與台灣奶奶同住時被投訴瞓得太晏,並因不喜歡視像通話惹丈夫不滿,「老公有投訴,點解我可以做直播但唔可以Facetime?因為直播係搵錢嘛!可能台灣老爺奶奶相處方法比較傳統,我通常大時大節或者母親節嗰啲都係短訊畀奶奶,有次Brian話奶奶寸我,寸我係朋友先傳短訊,家人係打電話。」

佢老公搵錢係錯
佢搵錢先係啱
咪係,仲衰過谷愛淩
人地都係動態中國人
人哋係彈出彈入
馬華係求之不得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞