有冇人同我一樣唔識欣賞EVA呢套動漫?

53 回覆
58 Like 121 Dislike
劇情睇黎睇去完全唔知Up乜春
機體瘦到條柴咁,好肉酸,好似營養不良
人物好弱雞,又唔有型,主角好乸
每集都係賣弄Eva同使徒既變態打鬥埸面

你說得對
有,我小六果陣係咁諗。
都係刀劍好睇
要額外去搵啲說明嘅影片黎睇先明
就咁睇動畫/電影太多世界觀/設定上嘅資料無講
一堆老屎忽圍爐話好睇
睇5分鐘熄撚左
後半段開始好爛
以前TV版+劇場版尚算還好,新劇場版大幅修改設定睇唔慣。
電波既野 唔對就唔對
唔使強求
第一句完全認同,成日故弄玄虛唔知做乜
但後面幾句我覺得完全係優點
我睇Eva就係要睇呢啲
綾波麗巨大化杏球橙汁結局細個loop左無數次
好記得D大嘴使徒?自插然後個口爆左凌波麗頭出嚟再細胞分裂
所以唔太鐘意新劇埸版
無睇過新劇埸版
睇過原版同漫畫版
覺得故弄玄虛比人誤讀都係佢優點嚟,
漫畫版就係講到好白,即刻就覺得成件事普通曬
Eva原版係個病態故事 反映緊庵野條友當時嘅抑鬱狀態 只係用一個機械人打鬥嘅外殼包裝出嚟
入面啲角色個個心理都有缺陷 係庵野嘅心理投射
至於啲劇情就唔好深究 好似喀巴拉生命樹依啲符號只係懶型 所有野都係為咗佢精神分析自己服務
不過主角嗰種反英雄係幾頂癮 去到EoE直情想車巴佢
tv版真係睇到一舊舊
TV版都好啲
新嘅劇場版我完全唔明佢講乜
屌佢老母
睇完套戲
要出去睇返補完
真係好撚戇鳩
成日有班老屎窟喺度圍爐
話係神作
好撚好睇
真係笑撚死人
成套嘅美術設定、配樂、演出手法都好欣賞
但一堆故事補完設定、深入研究就完全冇興趣
其實佢好似魂系game咁碎片式劇情
將啲設定拆開晒或者求其搵個配角嚟講
eg. 第一第二次衝擊,好似係老師上堂嘅內容

佢係有呢啲設定,不過冇好好講清楚

終係垃圾 我同意
漫畫我覺得OK
係精神污染既畫面少左D
個人偏好獵奇向
終中間wille crew嗰part真係悶到我想碌電話
又冇啦啦係咁賣囡囡屎忽 好出戲
到宜家都唔識欣賞,唔關機設事,四套劇場版完全冇諗過去睇
機體瘦到條柴咁

你認真冇睇過tv版
我以為係輪迴故
不過呢套野最勁我覺得係人設 ( 當年 )
男女通殺, 幾多腐女因為呢套野入坑
唔識欣賞唔緊要
不過舊劇場版明日香對量產機嗰part一定唔可以miss
新劇場收尾正正對應返依樣嘢
父子和好,真治成長….等等
到由戲棚打到出現實
一切都有美好嘅完結
再見各位福音戰士們
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞