Street Fighter 街霸,當年咁紅其實好戇鳩

327 回覆
17 Like 642 Dislike
個十字達係吸埋黎
蘇聯佬好撚勁, 屈撻
你話點咪點囉
你似馬後炮多d
睇死你未玩過
其實2代春麗跳咁撚高,點打升打腳刀
真, 負評吹水果班唔知有冇玩過格鬥game....
葵花寶典版
打完一局爆機唔想玩第二局
之前有熱狗,依家果啲唔識了,但最近好似又有香港人贏左sf6大賽。
當年個 bug 軍佬可以無影撻,勁屈機
近身跳過人地背脊
依家六代已經拿捏得好好,既可以畀新人體驗遊戲嘅現代模式,又有可以保持舊有技術老玩家嘅經典模式,坐等Akuma上架
snk公司唔掂, 成日賣盤賣黎賣去, 仲要俾大陸佬買過............
snk 得一隻kof, 果年做衰左 market 唔受就含撚
但係c 記仲有大把其他收入, sf 佔好少
而家講緊parry,你估普通檔格,搞清楚先
依家講緊春麗, 你就走去講parry.......
丁字腳踩頭頂可以破腳刀。
當年Snk除左2d格鬥就得番metal slug,其他例如侍魂rpg或者卡牌game其實有潛質但唔重視,neogeo64衰左就不思長進,當格game潮流一過就折墮了。
格鬥game 難度越黎越高
每年都整套新系統, 年年都要重練
玩玩吓都無心追落去
我依家有玩街霸同鐵拳,輕鬆玩下舊角就算,冇咁多心機追新人新招新系統了。
+1。
SF2我玩左無數咁多舖街機,但果堆乜Q葵花寶典真係只入過1次錢。
我兩隻都有玩,兩隻都好玩。
依家我打鐵拳多啲,但街霸2殿堂地位係冇其他格game代替到。
當年鬼佬game書p圖
andy斬影拳?
手踭撞人我第一個諗起雙截龍
呢單笑死
喺隨時都可以上網搵教學同睇高手對戰片學野既年代
玩家水平係比街霸2時期喺機舖仔做山寨王高出幾倍
亦即係而家打街霸6既中級者隨時都係master級下位
嗰計樓主喺街機6黎講係silver至到gold左右
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞