Street Fighter 街霸,當年咁紅其實好戇鳩

327 回覆
17 Like 642 Dislike
我好鍾意玩sf v ps4
樓主戇撚柒鳩
印度佬同蘇聯佬,你對住佢就真係冇得贏啦
SF6係龜佬,唔係軍佬
印係易學難精,血少又唔大力,容錯率極低,高手向使用

角色性能係差啲,但最重要係個駕駛員
我成日覺得blocking對節奏感嘅要求遠高於打鼓機
二代個扣血勁有問題

本田同怪獸衝前果招食腳刀冇三份一血

而且二代啲人動作好慢
對方用軍佬真係睇住你黎食邊有運行
蘇聯佬擺明冇得贏。。。。。。

我仲記得早幾個月有單嘢講日本仔同阿媽打sf6, 個阿媽sf2 年代係用蘇聯佬的高手在機鋪打横行, 佢用緊餘的記憶, 手感重用蘇聯佬打到阿囝輸晒, 要代做家務。
前擋呀
每hit都要推呀
超任年代好細個,根本唔識chok招,買個一個特別手掣,有多幾粒掣喺度,可以預先set左你要嘅指令,之後一鍵出招

而家sf6本身有現代模式,一鍵出招,算唔算
比緊賽嗰個moment可以淡定到完美parry
含金量擺落依家都係好高
你廢O者.
負評嘅不如講下點解sf6要出個半chok新手mode好過啦
格game有大market capcom冷飯大廠依家唔止6代啦 仲會remake 左123456啦
sf3真心好睇 技術成份又高
但你叫capcom出sf3re呀 睇下有幾多人買
最撚憎一鍵 明明就係要大家練 大家都付出先有成就感
有啲角就係夠buffer 出完波再昇你跳入
細個唔識用
狂撳百烈手許許許許
跟住就嚟個頭錘
有時負碌都會贏到一兩局
好有成就感架
後來加埋四個boss
最少人用應該係拳佬
你講起跟風,我第一個就諗餓狼傳說
係咁用手掙撞人
可能佢以為就咁檔就唔扣血
Punish嚟
唔夠人放就被熄機
Counter一向都應該扣多啲
東方不敗版
因為當年好多人玩開Street Fighter 1, 出波昇仲難過SF2小小
蘇聯佬贏唔到?你識唔識架!得佢旋風轉可以一野扣超過三分一血!乜都吾駛做,出到三下旋風轉已經搞掂對手喎!

最正蘇聯佬嬴左畫面:”Next time we meet, I will break your arm!”
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞