二手MPV 推介

75 回覆
1 Like 6 Dislike
Noah收尾座邊夠spada方便
果個唔係fans賣比佢邊有咁新淨咁平呀
freed係入面個樣好衰
個開門手柄成個貨van咁,明明直接變開門制高級好多
40系咪唔薯囉
揸緊stepwgn答你,noah收尾座一定方便過stepwgn。
因為stepwgn如果尾排擺左野,要先將d野拿落黎先,再摺尾座,再擺返d野上去,呢部車揸咁耐,最憎就係佢個摺尾排方法。
Xc90
坐滿7個機率有幾多先,
少過一半,第6-7人坐唔多過30MINS 出架FREED,好過

想同車做大帝,ESTIMA/ODYSSEY都可以諗,
如果多數4人中排獨立椅都好坐

如果上車落車7人齊上齊落,
先上SERENA/NOAH/stepwgn
voxy hybrid應該都買到

220i gt呢類5+2 mpv會唔會考慮?
少過一半,通常1-5自已揸返工多,小朋友仲係小學階段周末間唔中會車自己老母同外父外母
咁要中7啦
我一家人車埋工人外母都要焗揸voxy, 唔好揸但見到小朋友好鍾意已經翻唔到轉頭
本身諗住Freed仔就算,想問voxy 油耗,大唔大食?
之前上網睇過noah 80系好似得雙氣袋
日本有option可以加所以水貨有機會多幾個咁話
大食

做足定期保養,車會入邊Hybrid師兄可以19km/L

岩岩專登影俾你睇,呢缸多highway
感謝!Ching 唔算好慳油,不過係中型mpv有算係咁
假日家庭車諗咩慳油呀
唔想揸佛又想舒服可以考慮Odyssey或者Estima
樓主情況最適合一定freed仔,唔多車7個、有小學生、牌費又慳啲
想問freed邊代先開始有auto hold
此七座不同彼七座所謂七座SUV第三排根本唔夠大人坐
大霸王
Stepwgn 係咪真係好有力水?
唔係大咬 我一條友揸15大霸王幾爽
係個cvt 唔係即刻出盡力 不過任何路段夠晒用 加上架車其實唔大架 睇返數據 大霸王同一架三 五系寶馬 size 差唔係好多 係扭個灣停車場差少少 可能軸距長
揸咗幾個月 車人冇投訴 老母仲問我做乜轉 司機唔似R佛咁似司機 有排揸佛 有次車叔伯返屋企嗰時 個叔伯講咗句 你唔覺得揸佛好似司機咩 我個人直情屌咗聲

七人車 唔好諗咩慳油 慳油只有電油版
Noah 幾好 同大霸拍得住
正,不過大霸out晒budget
點會 由10開始大霸只轉樣冇轉入面 加上電車同牌費加價 大把大霸王好似廢鐵價咁 (唔知近期北上港車拉返啲七人車價上去)
我架15年 電尾電摺雙電門電凳 絕對唔洗十萬
10年大霸可以改屎忽改大包圍改鬼面罩改到16款
如果汽油版 日本水貨會有eco mode 慳啲油 不過大霸最慳腳我都10L 100KM 真係最慳
係咪要買二手水貨?
應該search 咩名?
唔係好熟
estima
previa 行貨名
我揸過幾部 行水差唔多 行反而齊option 唔仲係咪香港人買七人車full option 掛
個人覺得差唔多 如果你高速因為我高速多 我轉兩個燈位就上咗高速 反到公司基本上就係兩盞燈
你預2蚊公里去計條數就易計好多
個樣睇你啱唔啱心水先
係波箱油注意啲之外一般保養囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞