[四月新番] Bartender《王牌酒保 Glass of God》

104 回覆
30 Like 0 Dislike
仲有gin Rickey

冇 我係覺得咁啱人哋忙嘅話 咁樣問唔係咁好啫
我諗如果真係咁叫嘅話人哋都唔會屌走你
但最後都係講吓自己想要啲咩 費事自己飲到唔鍾意嘅嘢咋嘛
我既經驗如果想bartender tailormade 一杯俾你
都會問下你想要咩 base,酒精度高or低, 想甜定酸定苦,你飲緊想有氣既如highball會問你呢杯想要有氣定無氣
你真係完全idea或者完全想佢拍板的話,佢都多數會話咁不如整杯xxx俾你好唔好?

忙,就另計

通常佢都會問,而且未必個個都知自己鐘意咩,相反講自己唔鐘意咩都得
香港最佳日式酒吧,一定係灣仔呢間
真日式,真日本人主理

https://www.instagram.com/p/C4u3aFYOD2d/?igsh=cHNqdDlqOWlsejV0
原來如此,謝謝指教!
有中譯大結局咩 冇矛link
Kobo 有電子版賣喎。
買先等左好耐
咩書嚟咁正嘅
睇完今集 ... 只能夠話 OK 仍然可以吸引到人去睇漫畫。

新既黃毛係取代白石既角色?叫做陳?似乎想扮中國人既各色?
但係又黃毛,奇怪既 combination。

Mr.Perfect 暫時既感覺係單純既惡役,比起漫畫入面少左一份純粹執著既感覺。
川上嗰一段執到亂晒大籠,唔睇原作應該一頭霧水。

配音感覺上正常,但停頓位同對白感覺好出戲,
唔少對白似乎係用文字而非正常口語既表達,唔知係邊個問題。

音效依然好 ASMR,用耳機聽效果非常好。
癮型人的調酒世界

https://www.books.com.tw/products/0010780401?sloc=main

其實好多調酒書, 圖書館借到

遲下睇呢本 , Gin & Tonic都可以整到成本書
官網話佢來自新加坡, 希望之後唔好走政治正確方向
又溝多件
女主個上司/女同事知唔知女主是大老闆阿伯個孫女?
第四集感覺上每況愈下…

唔知故仔打算做到幾遠,但感覺上重組大網係唔太成功既。

神鳩部長感覺上變得正面好多,
無咁神經質但亦變得係普通小員工既感覺。
南先生變成惡役,明明漫畫入面係老好人一個,
唔夠集數將 d 故事打散重組,
結果係某 d 本身感覺良好既人同事變得乞人憎。

Mr.Perfect 同 南先生 已經慘糟餵屎,好彩東山先生暫時無事…
之後唔使出場應該唔會出事吧。

音效依然出色,戴耳機聽感覺良好,但難掩劇情上既不足。
雖然預計會追到尾,但期待度穩步下降。
睇完太耐唔記得, 應該唔知
今集幾悶下
似乎陳生係唔會見得返日本妹
感覺上想比 d 力去做一 d 新故仔,但個故仔一般,
今集只可以講話勉勉強強。
今集插入曲好好聽喎
我有啲touch到
變左酒版秒速五厘米
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞