[四月新番] Bartender《王牌酒保 Glass of God》

104 回覆
30 Like 0 Dislike
深夜飲住酒睇一流
睇咗第一期去到最後見到女主想柯打溜巴黎果杯雞尾酒但被拒絕果下就覺得好可惜二期女主放走男主都係,唯有諗懂得放下才是愛
見到第2部第3部轉左人畫,接受唔到個畫風
LM
咁就溝左人地孫女

我覺得男主角已經成功攻略女主
男主個腦咁勁會考慮唔到擺耐小小就會唔夠凍?
第二集都okay wor
夠流暢
如果落bar飲野同個bartender講比一杯我宜家最想飲既酒我會唔會比人屌到飛天
太做作囉 同埋三唔識七一啲線索都冇真係玩鳩人
正常人會叫佢推介下
然後佢諗一杯出黎
講下有乜材料大概咩味
然後你答好唔好
好就飲唔好就延伸落去講下你鍾意同唔鍾意咩味
即刻比杯屎水你飲再趕你走都似
咁要睇咩類型酒吧,日式酒吧其實ok

eg cwb
Takumi Mixology Salon

https://www.instagram.com/p/C55n_gwse5D/?igsh=MWhuOWQ4djdrc203dw==
之前ig睇到個bar asmr channel又係好撚正
屌你老尾竟然動畫化漫畫睇到冇中譯 睇左五次
Plantation 同 Barcode?
1 真傳統日式酒吧酒保冇耐性,咁我覺得係間假日式酒吧
鬼佬果d 就算,睇你熟唔熟佢,玩唔玩得

2 岩,就係當你問完宜家想飲既酒,酒保之後再問你呢d問題。
yup,幾鐘意半坡茶酒混合
Bartender 中文版唔係出完左好耐?
搭單問下,到底 Gin Fizz 係有蛋白定無蛋白架?

漫畫書入面係無既,上次響日本飲都係無既,
但網上面基乎 8 成 YTber 同 recipe 都話有,
咁其實係有定無既呢?
根據IBA定義,gin fizz其實冇egg white

有egg white, 其實叫silver fizz 係gin fizz既變體
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞