[四月新番]怪人的沙拉碗

221 回覆
15 Like 3 Dislike
一嚟就識睇柯南
但唔知點解插畫又搵到監督
好難取捨
平坂讀直頭係輕小說動畫化既old seafood
友少食頭啖湯
依家再出應該係得啲低成本製作肯接
第3卷小說後記
說到《我的朋友很少》,本來有廠商問我,有沒有興趣將這部作品做成柏青哥機台,可是我以「輕小說是國高中生的讀物,我不想把自己的作品做成會對未成年人的教育造成不好影響的媒體」為由婉拒了那個案子,偶爾回想起這件事情,我還是會感到後悔。

要是答應這個案子的話,我可以賺進*千萬日圓(十年前的行情),而且如果柏青哥公司願意當金主的話,就有錢可以推出動畫的續篇了,再者,就算真的有讀者受到作品的影響而沉迷賭博,也是那個讀者必須自己負起責任吧?現在這個時代,輕小說已經很難稱得上是專為國高中生創造的娛樂,未成年者的手游課金和付費留言贊助直播主等行為,也構成了新的社會問題,當年我裝乖寶寶拒絕柏青哥化的決定,到底有什麼意義啊──

當我在寫鏑矢惣助這個「偶爾會後悔過去所做的選擇,即便如此仍無法徹底捨棄天真理想,尚未真正長大成人的男人」的故事時,有時候也會把自身的疑問和後悔投射到他身上。
佢套套都好睇囉
作者強項,靠人物互動既趣味就三套動畫化
對上兩套無咩問題喎,至少畫風都仲好穩無崩到
大奶白毛
LM

呢套個JC都好正
動畫無問題 仲好hit添

但原作餵屎
原作奶過咩野?定由頭到尾無好過,好少聽小說係由動畫救嫁喎
作品慘被動畫化既
動畫角色
預告:女騎士下海
lm
全裸捉魚

女騎士=呂四娘
不過女騎士好香
公主又幾搞笑
會追落去
金毛公主條線好睇過騎士線好多(剩有睇漫)
女騎士
駁唔到
無記錯係係炒股作品入面整左個開放式結局,美其名係男主簡左邊個唔係最重要,重點係入面每個角色既經歷同成長
利申唔覺得咁寫有咩問題,不過都戴返頭盔先,小說我無睇,都係睇人評價
女騎士正喎
多親女就自己係度炒,實係得一個贏嫁啦
邊有咁多套得一個女角受歡迎既野,就係寫得出多女正先好睇
都唔知自己中意果個唔輸得係咩心態
我先唔care中意果個得唔得到男主歡心,個角色依然魅力四射到尾就無問題啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞