有咩美劇已經紅到痴線但你啱啱先開始睇?

295 回覆
110 Like 4 Dislike
太多 好多都係down咗未睇
Boardwalk Empire
Rome
Breaking Bad
True Detective
Stranger Things
Westworld

舊嘅就
The Sopranos
The Wire <-呢套我暫時最想睇

英劇就
Doctor Who, Sherlock, Downton Abbey

Luther好睇但好冷門
呀仲有Dexter但聽聞爛尾唔知睇唔睇好
真心覺得sleepy hollow好睇
無同好?
其實stranger things好撚悶 唔知賣點係邊

我都覺
劇情發展又易估

一日未出怪獸 都好悶
其實stranger things好撚悶 唔知賣點係邊

我都覺
劇情發展又易估

一日未出怪獸 都好悶

頭三集節奏慢
去到第四至第八集都好好睇

你係咪仲睇緊頭三集?
其實我都岩岩開始睇 睇完第一季學得悶是咪正常?

第一季係悶啲,因為你唔知啲人物關係同冇咩大場面
睇多幾季就不能自拔
GOT,我睇緊第一季,但已經做到第七,難免俾人劇透

其實可以喺邊睇
GOT,我睇緊第一季,但已經做到第七,難免俾人劇透

其實可以喺邊睇

HBO go
咁多人講got俾人劇透會點
我都加把口
當年s4播到一半我先開始睇
用咗個幾禮拜追上進度
之後oberyn嗰集心急上網搵seed,點知俾人圖透
到真係睇既時候已經冇咁震撼
跟住s5我吸取經驗,完全唔上forum直至down完睇完
點知最尾嗰集,喺一個whatsapp group到有條仆街屎忽痕劇透
個group喺高登啲行業group,屌佢老母之前嗰9集佢唔撚出聲
我完全冇諗過會咁樣俾人劇透
追緊The 100
The walking dead
睇左十日到而家睇到season 5

洗唔洗咁遲先睇.....套劇做咗七年....,依七年你睇緊乜嘢劇?
想問NETFILIX 有邊啲劇無得睇?

係咪大多數可以由S1開始睇?

walking dead 真係愈做愈爛,睇到season 5已經頂唔順停左
好似無乜人睇 ZOO

套野個idea幾新鮮
Westworld
都係GOT
太多劇追
啱啱先睇咗第一集
Doctor Who
不過好似唔係美劇

巴打有前途 識野

House???

經典神劇
太多 好多都係down咗未睇
Boardwalk Empire
Rome
Breaking Bad
True Detective
Stranger Things
Westworld

舊嘅就
The Sopranos
The Wire <-呢套我暫時最想睇

英劇就
Doctor Who, Sherlock, Downton Abbey

Luther好睇但好冷門

Luther 好睇
不過衰在英劇咁得少集數
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞